Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) Basın Açıklaması

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) Basın Açıklaması

 Fotoğraf

Ardahan Eğitim ve Kültür Derneği,yarın yapılacak Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) için basın açıklaması yaptı.
Açıklama şöyle:
Değerli Ardahan Kamuoyu, Değerli Öğrencilerimiz ve Siz Değerli Velilerimiz,
Hepinizin bildiği gibi eski adı Yibo Derneği olan yeni adıyla Ardahan Eğitim ve Kültür Derneği bundan iki yıl önce Ardahan’daki Eğitim ve Öğretime katkı sağlamak amacı ile kurulmuştur. Ve bu zaman zarfında 18 değişik proje ile Öğretmen ve Öğrencilerimize İl merkezinde, İlçelerimizde ve hatta köylerimizdeki okullarımıza kadar hizmet götürülmüştür.
Özellikle gecen yıl 52 Orta Okulumuzda başlatmış olduğumuz Seviye Belirleme Sınavları sonucunda liseye geçiş yapan öğrencilerimizin iyi okullar kazandığı gibi burs kazanımlarında da önemli bir aşama sağlanmıştı. Gecen yıl Orta Okullarda başlatmış olduğumuz Seviye Belirleme Sınavlarını bu yıl Ardahan’da bulunan tüm liselerimize YGS Deneme Sınavları yaparak 23 Mart 2014 Pazar günü öncesi ön hazırlık yapılmıştır.
Bu anlamda yarın ki sınavlarla Şehrimizin 16 yıldır kıramadığı zincirleri kıracağına ve Türkiye de hak ettiğimiz seviyeye geleceğimize olan inancımız tamdır.
Buradan Ardahan’daki yetkililerimizden önemle bir konuya dikkat etmelerini rica edeceğiz.
Geleceğin teminatı olan gençlerimiz ve değerli aileleri için çok büyük bir önem taşıyan bu sınavın, sakin ve güvenli bir ortamda yapılması, adayların başarısı açısından sınavın huzur içerisinde yapılarak konsantrasyonları ve dikkatlerini etkileyecek unsurlardan kaçınılması önem arz etmektedir. Özellikle seçim dönemine girdiğimiz bu günlerde sınavların olacağı okulların etrafında her türlü propaganda ve secim araçlarından çıkacak müziklerden kaçınılmasını rica edeceğiz.
Son olarak değerli öğrencilerimize şunu ifade etmek isteriz;
Biliyorum ki siz değerli öğrencilerimiz ellerinizden gelenin en iyisini yapabilmek için hazırlandınız. Başarının sonucu ise kendinize güvenmeniz ve sınava bu düşünce ile girmenizdir. Sınav esnasında ne kadar sakin olursanız, bilgi birikiminizi o kadar rahat kullanırsınız.
Sınav öncesi ve sırasında dışarıdaki etkenleri bir kenara bırakarak özgüveninizi artırarak mutlu olunuz, emin olun ki sadece sizin mutluluğunuz ile herkesin mutlu olacağını bilmelisiniz.
Bir bayrak yarışı olarak gördüğümüz bu imtihan aslında hayatımızın küçük bir bölümünü oluşturmaktadır. Geleceğin şekillenmesi için bir önemi vardır ve bütün gençlerimizin başarılı olmalarını canı gönülden diliyorum. Ancak, başarılı olunamaması her şeyin sonu anlamını taşımamaktadır. Bu nedenle başarılı olmak için uğraş verin, ancak yaşamınızı buna bağlı gibi hissederek omuzlarınızda yeni bir yük oluşmasına izin vermeyin.
Bu vesileyle başta Ardahan İl Milli Eğitim Müdürümüze, öğrencilerimizin eğitiminde emeklerini ve desteklerini esirgemeyen tüm idarecilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimizin ailelerine teşekkür ediyor, YGS’ye girecek öğrencilerimize başarılar diliyorum.
Saygı ve Sevgilerimle
Celil ÜNLÜ
Ardahan Eğitim ve Kültür
Derneği Yönetim Kurulu Başkanı
Toplam Okuma Sayısı : 1536 


10:15, 23.03.2014


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500