Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Ardahan küçük Hollanda olabilir mi?

Ardahan küçük Hollanda olabilir mi?

Oturdum bir siyah taşın üstüne, derin bir of çekerek,
Birkaç gül ile asıl baharı bekledim.
Arazilere diktim  gözlerimi, araziler  parçalı, tıpkı yıllardır, param parça edilmiş yürekler gibi, meralar disiplinsizce kullanılıyor ve de erozyona uğruyor gün geçtikçe, ümitleri, hayalleri çalınmış Ardahan köylüsünün. Tarlalar adeta sürüde kaçan danalar gibi her biri bir yöne dağılmakta. Zavallı üretici bunları bir araya getirene kadar ne cefalar çekiyor, bir köylü çocuğu olarak iyi bilirim. Evet Pazar günü Ardahan’da BDP mitinginde konuşan eş Başkan Selahattin Demirtaşın dediği gibi İstanbul’da bir Marmaray  projesine harcanan para ancak Ardahan’a 168 yılda harcana biliyor.
Bende diyorum ki, İstanbul’da sadece böyle bir projeye harcadığınız çivinin parasını Ardahan’da hayata geçirmeye çalıştığım yaklaşık iki yıldır üstünde çalıştığım ‘’Ardahan küçük Hollanda olacak ‘’projem için harcansa, sadece Ardahan’da yaşayanlar için değil, batıda yaşayan milyonlarca Ardahanlıda dönüş için yönünü memleketine çevirecektir.
Böyle müthiş bir projeyi görmemezlikte gelmek, ya kör olmak demek, ya da bu memleketin ve bu insanların refahını düşünmemek demektir. Yada bu proje bana ait  değildir deyip kısır, küçük düşünceleriyle ne kadar zavallı olduklarını ortaya koymak demektir. Bu projemi istedikleri kadar baltalamaya çalışsınlar, istedikleri kadar anlamamaya çalışsınlar, bu proje bir gün mutlaka gerçekleşecektir. Zira  bu gecenin sonunda doğan şafak  kadar  gerçektir . Sn. Valimiz  Seyfettin Azizoğlu  gibi, milletvekilimiz Orhan Atalay gibi Başbakanımız R.T. Erdoğan gibi  güzel insanlar bizim projemizin mantığını anladılar. Birkaç iyi adam  daha  bulabilirsek, güzel bir geleceğe beyaz bir dokunuş yapabiliriz.
‘’projen çok güzel, ancak bu projeyi uygulamak için Hollanda da insan ithal etmemiz lazım’’ diyenlerin sözlerini boşa çıkartabiliriz.
Ben durmadan, dinlemeden bu projeyi hayata geçirmeye çalışacağım. Çünkü burada yaşıyorum ve daha doğmamış bebelerde bende sorumluyum. Onların doğumları benimki kadar yokluk içinde olmasın isterim. Onlara güzel bir gelecek bırakmak bizim elimizde, yeter ki insan olduğumuzu unutmayalım. Makam , mevki, güç, para, şöhret peşinde değilim Allaha şükür. Bana nazik bir çayırın pınarında su içmek yeter ve artar bile.. ben böyle çok daha mutlu olurum. 



                                                Bu Haberi 997 Kişi Okudu


                                                                             Bu Haberi 465 Kişi Okudu


00:20, 10.03.2014


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500