Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » TANKOÇ; HİZMETTE KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ

TANKOÇ; HİZMETTE KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ

 Fotoğraf

 Hanak’ta ciddi oy potansiyeli bulunan ve üç dönem Hanak Belediye Başkanlığı yapan yılların tecrübeli siyasetçisi Harun Tankoç’un DYP’den aday olmasıyla siyasi dengeler yeniden yer değiştirdi.  Harun Tankoç, “Bu dönem AK Parti’den aday gösterilseydim zorlanmadan rakiplerimi büyük farkla geride bırakacaktım. Şimdiki tablo benim için daha iyi oldu. Mevcut tablo lehimize döndü. Geçmişte yaptığımız birçok hizmeti ve belediyecilik anlayışını unutmayan halkımız bizi bu görevde görmek istiyor. Biz Hanak Belediyesini doğu’nun en büyük makine parkına çevirdik, bizden sonra gelenler bu yatırımları iyi değerlendiremedikleri gibi, gelir kaynaklarını bir anlamda bitirmiş oldular. Güçlü bir ekiple yola çıkarak Hanak Belediyesini kazanıp geçmişte yaptığımız hizmetlerin devamını sağlayacağız” diye konuştu.
Başta alt yapı olmak üzere bir çok sorunla boğuşan Hanak ilçesinin sorunlarını çözmek için yerel iktidara talip olduklarını belirten Tankoç, ‘’Alt yapı çökmüş durumda, öyle ki Ortakent, Alaca Mahallesi ve Avcılar Mahallesi kanalizasyonu utanılacak boyuta  olup virane durumdadır. Su isale hattı çok kötü durumda,  Üst yapı ise söylemeye gerek yok, hali ortada, ortalık çamurda geçilmiyor. Türkiye’nin hiçbir  yerinde böyle bakımsız bir ilçe yoktur. Bu tür sorunların giderilmesi o kadarda zor olan şeyler değildir. Büyük paralara da  ihtiyaç yoktur. Yeter ki  yaşadığınız şehri sevin ve gönlünüzde hizmet aşkı olsun. Fakir olmak ayıp değil, elbisenizin yamalı olması da ayıp değil. Ancak yırtık elbise ile dolaşmak ayıptır,  tembel olmak ayıptır. İşte Hanak böyle basiretsiz ve  zihniyeti bozuk  yöneticiler  yüzünde bu gün bu kadar kötü durumdadır. Biz başı öne eğilmiş olan Hanak’ımızın başını yenide yukarı doğru dik tutmak için bu ulvi göreve talip olduk ve Allahın izniyle 30 Mart akşamı sandıktan zaferle çıkacağız’’diye ifade etti.
         Terör var diye Yüksek okul vermediler
Hanak DYP Belediye Başkan adayı  Harun Tankoç konuşmasına şöyle devam etti. ‘’Biz Yüksek Okul için başvurduğumuzda, hizmet binası vs. her şeyimiz hazırdı. Ancak Millet vekillerimizden ve  Rektör beyden öyle tuhaf yanıtlar aldık ki  şaşmamak elde değildi. Söyledikleri şey şuydu, ‘’buralarda terör var o yüzden buraya yüksek okul veremeyiz’’ dediler. Özelikle Rektör Ramazan KORKMAZ bu konuda isteksiz oluşu bizi çok üzdü. Oysa Yüksek Okulun Hanak’ımıza çok faydası olacaktı. Sürekli göç veriyoruz, bununla bir nebze de olsa göç duracaktı. Ekonomimiz birazda buna bağlıydı. Esnafın durumunda iyileşme olacaktı buda halkımıza yansıyacaktı. Ancak bu konudaki bütün çabamız boşa  gitti. Oysa genç nüfusun Hanak için hayati önemi var. Yüksek okul ile beraber bir çok sosyal aktivite oluşacaktı. Buda hanakta tutamadığımız gençlerimizin Hanakta kalması demekti.’’
Tankoç,  Hanak’ın Ardahan’a yakın olmasının da Hanak için dez avantaj olduğunu belirterek, Hanak merkez ve köylerdeki insanların alış veriş için Ardahan’ı tercih etmelerini de Ardahan’a olan yakınlığına bağladı. Ayrıca sınır kapısının da Ardahan da olması Ardahan ve ilçelerine fayda yerine zarar verdiğini söyledi. Sebebini de bu kapıda yapılmayan ticari faaliyetleri gösterdi. Tankoç’un belirttiği önemli bir hususta şuydu; Tankoç, İstanbul’da faaliyet gösteren Ardahan derneklerini ise Ardahan’ın iç işlerine karışmakla suçladı. Halkın iradesine gereğinde fazla karışarak hizmet erbabı olmayanların seçilmesine sebep olmaya çalışarak Ardahan ‘a en büyük kötülüğü yaptıklarını söyledi. Tankoç konuşmasını şu sözlerle sürdürdü, ‘’Hanak’da iş yapan mütahitlerin yabancılardan oluşması yetmezmiş gibi, çalışanlarda il dışında getirilen yabancılardan oluşmaktadır. Peki hiçbir geliri olmayan ilçemiz nasıl gelişecek. Şimdi birilerine soruyorum, benim belediye başkanlığı dönemimde yaptığım beton santralini maliyetinin altında satanlar ve bu satılan beton santralini hemen akabinde sökülüp götürülmesini bana izah edebilirlerimi? Burada onlarca kişi çalışıyordu, eğer devam etseydi bu sayı daha da yükselecekti. Az bir maliyetle Hanak’a hizmet eden bir tesisi ortada kaldıranlar halkımıza bunun hesabını nasıl vereceklerini çok merek ediyorum ve bunun takipçisi olacağım’’diye konuştu.


                                                                       Bu Haberi 346 Kişi Okudu


23:55, 05.03.2014


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500