Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Ardahan Eğitim ve Kültür Derneği Basın Açıklaması

Ardahan Eğitim ve Kültür Derneği Basın Açıklaması

 Fotoğraf

Ardahan Eğitim ve Kültür Derneği ( YİBO)

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında

Üniversiteye Hazırlık YGS Deneme Sınavı Ardahan da ki Tüm Lise Son Öğrencilerinin Katılımıyla Başarılı Bir Şekilde Gerçekleştirmenin Haklı Onurunu ve Gururunu Yaşamaktadır.

Seçim dönemine girdiğimiz bu günlerde İstanbul’da bulunan dernekler adeta gece ve kahvaltı yarışına girmiş ve her zaman ki gibi siyasetçilerimiz de yine Ardahan eğitim sorunu unutulmuşken yine eski adı YİBO olan yeni adıyla Ardahan Eğitim ve Kültür Derneği her zaman eğitim gönüllüsü olarak sesiz ve sedasız projelerinde hız kesmeden devam ediyor .

Dernek adına;

Dernek Başkanı Sn. Celil ÜNLÜ ‘nün Seviye Belirleme Sınavları ile İlgili açıklaması aşağıdaki gibidir.

Değerli Ardahan Kamuoyu hepinizin bildiği gibi derneğimiz iki yıl önce Ardahan’daki Eğitim Sorununa bir nebze de olsa çözüm üretip katkı sunmak amacı ile kurulmuştu.

İlk kurulduğumuz günde beyan etmiş olduğumuz gibi savaşlar masa başlarında pembe tablolar çizerek kazanılmaz, savaşlar sahalar da kazanılır. Ve biz ilk gün olduğu gibi bugünde hiçbir şekilde çizgimizden ödün vermeden kendimize çizmiş olduğumuz misyon çerçevesinde yürümeye devam ediyoruz.

Derneğimiz bu iki yıl içersin de Ardahan da yaklaşık 20 değişik proje ile bölgeye katkı sağlamış ve sağlamaya da devam etmektedir.

Bu projeler sayesinde her gecen gün Ardahan’daki Eğitim Sorunu ve başarı oranı yükselmektedir.

Özellikle gecen yıl Ardahan da bulunan 52 Orta Okulumuzda başlatmış olduğumuz Seviye Belirleme Sınavlarının başarı ile sonuçlanması ve öğrencilerimizin güzel okullar kazanması, burs kazanması gibi sonuçlar aldıktan sonra bu projeyi, bu yıl Ardahan da bulunan bütün liselerimize de yaymayı başardık.

Liselerde  başlatmış olduğumuz Seviye Belirleme Sınavları projesi ile özellikle son 15 yıldır ÖSS de ki yaşamış olduğumuz sorunumuzun bir nebze de olsa önüne geçmeyi amaçlıyoruz.

Gecen hafta yapmış olduğumuz bu projemizde Ardahan da bulunan bütün Lise son sınıf öğrencileri sınava katılmışlardır.

Ve bizler amacımıza ulaşmak için nasıl ki bu yıl başta ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi olmak üzere 7 değişik Üniversite ile başta öğretmenlerimize seminerlerle, konferanslarla, eğitimlerle destek vermişsek, aynı şekilde bölgede Okul Okul, köy köy dolaşmış ve bu konuyu TBMM taşımış isek bu yıl da daha büyük projelerle yolumuza devam edeceğiz .

Gecen yıl Ardahan’daki liselerimize dağıttığımız 510.000 TL Değerindeki YGS ve LYS kitaplardan sonra ki ilk YGS ve LYS Sınavları Ardahan Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de doğruladığı Türkiye deki seviyemizin biraz daha iyileştiğini görmekteyiz. Bu yıl başlattığımız YGS ve LYS deneme sınavları ile bu başarımızı biraz daha artıracağına olan inancımız tamdır.

Başta Ardahan Milli Eğitim Müdürlüğümüzün öz verili çalışan personeli sayesinde ve hız kesmeden yapılan bu projeler sayesinde  gelecek teki başarı seviyelerinin yükseleceğinin bu çalışmalarla artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını Ardahan Milli Eğitim Şube Müdürümüz Sn. Halil ALICI özellikle altını çizmiştir.

Şimdi sizlere birazda projemizin öğrencilerimize sağlayacağı faydalarından bahsetmek istiyoruz.

Ardahan Eğitim ve Kültür Derneği’nin seviye belirleme deneme sınavlarının faydaları;

Deneme sınavları bilgi, beceri, zaman kullanımını ölçmemizi sağlayan en önemli fırsatlardandır. Kaygı durumumuzu, stres faktörlerini deneme sınavlarına girerek aşabiliriz.
Deneme sınavları, gerçek sınavın provasıdır ve öğrencileri gerçek sınava hazırlar. Tiyatrocular sahneye çıkmadan önce sergileyecekleri oyunu defalarca prova eder ve hata yapma ihtimallerini en aza indirirler.

Deneme sınavları eksik konuların belirlenmesini sağlar ;    Eksik konu, öğrencinin daha önce hiç çalışmadığı konu anlamına gelmez. Daha önceden çalışılan; ancak öğrencinin o konuyla ilgili olarak- karşılaştığı tüm soruları çözemediği konular da bu çerçevede değerlendirilebilir. Bazen ufak bir çaba, bu konulardaki başarının artmasını sağlayabilir.

Deneme sınavları eksik konuları hatırlatır ; Deneme sınavları, öğrencilere bundan sonraki çalışma planlarını hazırlarken yol gösterici olur. Bu nedenle sınavlardan sonra adaylar yanlışlarını ya da yapamadıkları soruları tek tek gözden geçirmeli ve konu eksikliklerini çıkarmalıdır.

Deneme sınavları zamanın nasıl kullanılacağını öğretir ; Deneme sınavları, hangi derse ne kadar vakit ayırmak gerektiğini öğretir. Bu sınavlarla kendi durumunu değerlendiren öğrenci, sözel ve sayısal bölümü çözerken ne kadar zamana ihtiyacı olduğunu ve zamanının ne kadarını yaptıklarını kontrol etmeye ayıracağını bilir.

Deneme sınavları kaygıyı dengede tutmayı sağlar : Deneme sınavlarına yeterince önem veren aday, gerçek sınavda hangi derse ne kadar vakit ayıracağını, çözemediği konular karşısında tutumunun ne olacağını, kısacası nasıl davranacağını bilir. Böylece kaygı düzeyi azalır ve öğrenci, ideal olan orta derecedeki kaygıya sahip olur.
Deneme sınavları yol gösterici niteliktedir : Deneme sınavları, SBS ve Öss’ de çıkabilecek soruları gösterir. Çünkü bu sınavlar, SBS mantığıyla hazırlanmış, örnek nitelikteki sorulardan oluşur. Bu nedenle çözülemeyen soruların göz ardı edilmemesi ve sınavdan sonra yeniden gözden geçirilmesi gerekir.

Deneme sınavı çözmenin faydaları : Türkiye’de başarı için aranan en önemli koşul sınavlar olsa gerek. Artık düzenli sistemler haline dönen sınavlar beraberinde insanlarda kırgınlık yaratmakta gençliğimizin en güzel yılları bu gereksiz engellerle heba edilmektedir. Özellikle bu makale savaş meydanlarında kazanıp; masada kaybeden adaylar için hazırlanmıştır.

Zamanı etkili kullanmada deneme sınavları : Bir adaya denemelerin sağlayabileceği en olumlu fayda tabi ki zamanı etkili kullanma. ÖSS sınavının ilk basamağı zamanı etkili kullanma konusunda adaylara sıkıntı doğurmaktadır. Deneme sınavları size zihninizin arkalarında kalan bilgileri gün yüzüne çıkarmanıza yardımcı olur.

Bu sınav ile öğrencilerimiz kendilerine olan öz güvenin farkına varıp, artık stresiz ve kendilerinden emin bir şekilde sınavlara katılacaklardır.

Son olarak bu projemizin Sınava giren bütün Ardahan’daki Öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını ve mutlu yarınların hep bizlerle olmasını dileriz.

Saygı ve Sevgilerimle,

Celil ÜNLÜ

Ardahan Eğitim ve Kültür Derneği

Yönetim Kurulu Başkanı  ( YİBO )


23:18, 04.03.2014


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500