Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » UYANMA VAKTİ ÇÜNKÜ AKLIMIZLA OYNUYORLAR

UYANMA VAKTİ ÇÜNKÜ AKLIMIZLA OYNUYORLAR








Üniversite yılarımda, bize sorulan bir soru var ki hala aklımda mıh gibi tutuyorum. Ardahan  gibi bir coğrafyada yaşamanın da verdiği şansızlık neticesinde, bu bende adeta bir travma meydana getirdi.
Soru şuydu;  Aşağıdakilerden hangisi bir ülkenin gelişmesini etkileyen  önemli seçeneklerden biridir.
A)Yer altı kaynakları
B) Yer üstü kaynakları
C) Maddenler
D) Sanayi
E) İnsan kaynakları
Ben o zamanda doğru seçeneğin (E) Olabileceğini hemen idrak etmiştim. Zira kaliteli insanın yaşamadığı bir ülkede  diğer  seçeneklerin hiçbir önemi olamayacağını biliyordum. Bu gün dünya ülkelerine baktığımızda
Japonya bunun en güzel örneğini oluşturur. Japonya kaliteli insanı sayesinde bu gün huzur ve refahın zirvesinde bulunmaktadır.  Bunca  doğal felaketlere rağmen, Japon devleti G-7 Ülkelerin içinde en çok yıldızı parlayan ülke konumundadır yine de. Japonya’da hiç kim doğup büyüdüğü bir yeri bırakıpta Ülkenin başka bir yerine göç etmez çünkü Japonlar şuna inanırlar; Bir yeri cennet yapmakta, cehennem yapmakta insanların ellerinde. O yüzden onlar yaşadıkları yeri cennete çevirmeyi başarmışlardır.
Ülkemizin doğusu içinde keşke insanımız bu bilinçte  hareket etseydiler. İlklim koşulları  mazeret   gösterilmeseydi. Keşke kaliteli insan göçü batıya doğru yol almasaydı. Keşke o su değirmenleri hala o kaliteli insanların maharetli eleriyle organik tarımın bel kemiğini oluştursaydı. Yitip giden o kadar çok memleket değerleri var ki, bu değerlerimizi yitirmeseydik,  bu gün her aileden mutlaka bir fert alan şu kanser ileti sırıta sırıta karşımızda durmazdı. Gelenek , göreneklerimizi yitirdik, benliğimizi yitirdik, yitirdik babam yitirdik, en iyi atlara binip  gidenleri yitirdik. Güneşimizi yitirdik, siz hala neyin peşindesiniz?
Kaliteli insanımız bu toprakları sesiz sedasız terk ederken, kalanlarla eğitim sistemindeki  durgunlukla  son çırpınışlarımızı sürdürüyoruz ve ümitsiz    bir akrep gibiyim ateş çemberinde. Sırtını güvenle çevirebileceğin insanların kalmadığı, ayakların baş olduğu bir yerde.
Osmanlının temeli bu topraklarda atıldı, Türkiye Cumhuriyetinin temeli bu topraklarda atıldı. Bu kadim topraklar ki, Şairlerin, Bilginlerin, Yiğitlerin boy boy yetiştiği yerdir. Gidenlerin yolunu Allah açık etsin ben ve benim gibi birkaç kişi  burada kalacağız. Burada ki büyük yangını söndürmek için ağzımızda su taşıyıp safımızı belirlemeye devam edeceğiz. Tüm kurtuluş savaşlarımız gibi ekonomik kurtuluş savaşımızı da bu topraklarda başlatıyoruz.



                                                                                      Bu Haberi  1323  Kişi Okudu


12:59, 22.02.2014


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500