Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ÇILDIR GÖLÜNDE ALTIN ATLAR ZAMANI

ÇILDIR GÖLÜNDE ALTIN ATLAR ZAMANI

 Fotoğraf


        Ardahan’ın Çıldır ilçesinde bulunan ve yüzeyi tamamen buzla kaplı olan Çıldır Gölü üzerinde düzenlenen ‘2’nci Uluslararası Altın At Kış Şöleni’ renkli görüntülere sahne oldu. Şölen de konuşan Vali Seyfettin Azizoğlu, şölenin amacının Ardahan’da doğa harikası olan göl ve spor türlerini tanıtarak, bölgenin gelişmesine katkı sunmak olduğunu söyledi.

        Ardahan Valiliği, Ardahan Üniversitesi ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği 'Çıldır Altın At Kış Şöleni' buz tutan Çıldır Gölü üzerinde yapıldı. Şölene Vali Seyfettin Azizoğlu, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Ramazan Korkmaz, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyon Başkanı Alparslan Ceylan, Ak Parti Milletvekili Orhan Atalay, CHP Milletvekili Ensar Öğüt, ilçelerin kaymakam ve belediye başkanları, kamu kuruluşlarının müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 124 kilometrekarelik alanının tamamı buzla kaplı olan Çıldır Gölü’nde bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Altın At Şöleni’ kapsamında atlı cirit, rahvan at ve atlı okçuluk, güreş ve halk oyunları gösterileri yapıldı. Buz kalınlığının 70 santim olduğu göl üzerindeki adeta şov yapan atlar, yoğun kar nedeniyle zor anlar yaşadı.

        Tören sırasında konuşma yapan Vali Seyfettin Azizoğlu, şölenin amacının Ardahan’da doğa harikası olan göl ve spor türlerini tanıtarak, bölgenin gelişmesine katkı sunmak olduğunu söyledi. Bu gün kışın eksi 10 derecesinde ama güneşinde hepimizi ısıttığı sıcak insanların diyarında Çıldır’da bulunmaktan dolayı mutluluğumu ifade etmek istiyorum diyen Vali Azizoğlu, şunları söyledi; “Bir yerin kalkınması için oranın güzelliklerinden, özelliklerinden istifade etmemiz gerekir. Çıldır Gölü’de bu manada ülkemizin en güzel özelliğine sahip bir gölümüzüdür. 124 kilometrekare alan üzerinde, 70 santimetre kalınlığında buzla kaplı dünyada ender görülen göllerden bir tanesidir. Bu gün burada ikincisini yapmakta olduğumuz bu festival inanıyorum ki Çıldır’ın tanıtımına, turizminin gelişmesine önemli katkılar sunacaktır. Bu gölden istifade etmek, yazın ve kışın turizme açmak için Valilik olarak şu gördüğünüz bölgede turizme yönelik planlar yaptık. İnşallah bu sene bu tesisleri Çıldır Gölü’nün kenarına yapmış ve Çıldırlıların hizmetine sunmuş olacağız. Bölgemiz 2 tane doğalgaz hattının, bir tanede petrol boru hattının Asya’dan Avrupa’ya bağlanmasını sağlayan en önemli geçit noktasıdır. O doğalgazdan bu gün Ardahan’da faydalanıyor ve Ardahan doğalgaza kavuştu. İnanıyorum ki 20142de de bir çok ilçemiz de doğalgaza kavuşmuş olacak. İnsanlarımız da daha güzel, daha temiz bir ısınmaya kavuşacaklar. Biz istiyoruz ki, tezek artık bu bölgede bir yakıt olarak kullanılmasın. Tezeği gübre olarak kullanalım, tarlalarımızın daha verimli hale gelmesini sağlayalım. B u güzel günde buraya gelen güzel insanları selamlıyorum”

        Vali Azizoğlu’nun konuşmasının ardından atlı sporcular tarafından gösteriler sergilendi. Vali Azizoğlu, gösteriler kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye giren sporculara çeşitli hediyeler verdi. Şölen, kızak yarışları, rahvan at ve atlı okçuluk yarışları, güreş, atlı cirit gösterisi ve halk oyunları gösterileri ile sona erdi



                                                                                   Bu Haberi 1187 Kişi Okudu


21:24, 08.02.2014

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500