Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » AZİZOĞLU;ÇILDIR BELEDİYESİ ÇILDIR HALKINA HESAP VERECEK

AZİZOĞLU;ÇILDIR BELEDİYESİ ÇILDIR HALKINA HESAP VERECEK

 Fotoğraf


Çıldır Belediye DSP Belediye Başkan adayı Kemal Yakup Azizoğlu, DSP 30 mart 2014 yerel seçimlerde başarıyla çıktığı taktirde, Çıldırın yenilemesi, hak ettiği hizmeti alması için azami çaba harcayarak güzide ilçemizi hak ettiği noktaya taşıyacaklarını belirterek şu projelerden bahsetti
-ÇILDIR BELEDİYESİ ÇILDIR HALKINA HESAP VERECEK
‘’Şeffaf bir Belediye anlayışıyla yapılan harcamalar, bu harcamaların kime yapıldığı, hangi alanlarda kullanıldığı, Çıldır Halkına bilgi olarak sunulacaktır. Esnafımızın ve halkımızın katılımıyla 2 veya 3 ayda bir  yapılacak toplantılarla halkın sorunları dinlenerek çözüm sürecine beraber ulaşacaktır.
-YÜKSEK OKUL ÖĞRENCİLERİMİZİN KONAKLAMA SORUNU
İlçemizin ve ülkemizin geleceği olan öğrencilerimizin yurt sorunları içler acısı bir şekildedir.Bir türlü bitirilemeyen öğrenci yurdunun Belediye’ye devri sağlanacak 2014-2015 öğretim yılına yetiştirilmesi için gerekli bütün girişimler yapılarak inşaatın tamamlanması sağlanacaktır.Sosyal ilişkiler kullanılarak özel teşebbüse yeni bir yurt yapımı için girişimde bulunarak yaptırılacağı inancındayız.Belediyemiz kar marjı gütmeden maliyetine yüksel okul öğrencilerimizin konaklanma sorununu çözecektir.
Çıldır Merkez Aşık Şenlik ve Yıldırım tepe de ki mevcut olan alt yapı sorunu ele alınarak mevcut olan gerekli tadilatlar yapılacaktır. Altyapısı olmayan Aşık Şenlik ve Yıldırım tepe mahallelerimizin kanalizasyon sorunu çözüme kavuşturulacaktır.
İş-Kur dan temin edilecek personelle kilit parke taş üretimi belediyemizce yapılacaktır.Çıldır Merkez,Aşık Şenlik ve Yıldırım tepenin tüm ara sokakları parke taş döşenecektir.
-AKTAŞ SINIR KAPISI ÇILDIR VE KÖYLERİNİNDİR
Gümrük mevzuatı ile ilgili gençlerimize seminerler verilerek Halkımız bilgilendirilecektir.İlçemizle gümrük kapısı arasındaki ulaşım belediyemizin koordinatörlüğünde Çıldırlılarca yapılacaktır.Tır parkı,sundurma,gümrüklü sahada aktarmaların yapılması gibi Gümrük kapısı ile ilgili tüm bilgilendirmeler yapılarak Aktaş sınır kapısına sahip çıkılması sağlanacaktır.
-ÇILDIRIMIZIN KURTULUŞU OLACAK SINIR TİCARETİ İÇİN
Belediyemizin koordinatörlüğünde bütün Çıldır ve Köylüleriyle Ankara’ya seferler yapılarak SINIR TİCARETİ İZNİNİ hep beraber alacağız.Çıldır halkı için en önemli unsur Aktaş Sınır ticaretidir.Bu hususta ki birikimimiz Çıldır Halkının hizmetindedir.
En büyük sıkıntılarımızdan biri olan ulaşım sorunu çözülecektir.Öncelikle ilimiz Ardahan-Çıldır arasına yarım otobüs konularak günde iki sefer yapması sağlanacaktır.
-Belediye otobüsü Aşık Şenlikten yaptığı seferlere devam edecektir.Kars yoluna otobüs konulması için gerekli çalışmalar sağlanarak ulaşım sorununu çözeceğiz.
Aşık şenlikte değirmenimiz kar amacı gütmeden gerekli eksiklikler getirildikten sonra halka hizmet verecektir.
Aşık Şenlik Mahallemize çok amaçlı Belediye düğün salonu yapılacaktır.
Aşık Şenlik mahallemizin kanserojen madde içeren asbestli borularla gelen su şebekesi ve Yıldırımtepe mahallemizin köy içi su şebekesi boruları değiştirilerek,bu sorun çözülecektir.
-ESKİ TEKEL BİNASI ÇILDIR KÜLTÜR EVİ OLARAK HİZMET VERECEKTİR.
Yöresel yemekler,öğrenciler için internet salonu yapılacaktır,tüm insanlar için okuma salonu,kafeterya televizyon izleme ünitesi,yazın arka bahçe çay ve oturma bahçesi olarak düzenlenecektir,haftada bir gün yöremizin aşıkları programı yapılacaktır.
İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı İlçe dışına taşınması sağlanacaktır.Jandarma binasının yerine Aktaş Sınır kapısına da hitap edecek şekilde bahçe düzenlemesi yapılarak bir AVM yapılacaktır.Alt katı otopark olarak düzenlenecektir.
Meslek Yüksek Okulumuzun önünde bulunan iki askeri lojman yerinden kaldırılarak Karaçay’a kadar genişletilip Yıldırımtepenin altına kadar Çay Bahçesi,piknik yerleri,yürüyüş parkurları ve alabalık tesisi olmak üzere yeniden düzenlenecektir.
İlçemizde Aşık Şenlik ve Yıldırımtepe mahallelerimizde gülünç durumda olan temizlik hizmetleri özelleştirilerek düzenli bir temizlik yapılması kesinlikle sağlanacaktır.
-İtfaiye aracı alınacaktır.Bütün araçlar gözden geçirilerek tasfiye işlemi yapılacaktır.Şeytan kaleye giden yol yeniden gözden geçirilerek yolun kaleye kadar yapımı sağlanacaktır.
İlçe merkezindeki ve mahallelerimizdeki işyeri sahipleriyle birlikte gerekli çeki düzen verilerek görüntü kirliliğn ortadan kaldırılması sağlanacaktır.Terk edilen harabe binalar kaldırılarak göze hitap eden görüntüler sağlanacaktır.
Daha güzel bir Çıldır için gönüllü güzelleştirme ve kalkındırma kulüpleri kurulması sağlanacak gönüllü tüm emeklilerimiz,bürokratlarımız,halkımız ve geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizle temas halinde olacağız.
İlçemizde utanç sorunu olan tuvalet sorunu Aşık Şenlik mahallelerimizde dahil olmak üzere çözüm sağlanacaktır.’’şeklinde ifadelerden bulundu.

        
                                           Bu Haberi 890 Kişi Tarafından Okundu


20:20, 30.01.2014


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500