Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » TÜRKOĞLU; YEREL İKTİDARA DOĞRU YÜRÜYORUZ

TÜRKOĞLU; YEREL İKTİDARA DOĞRU YÜRÜYORUZ

 Fotoğraf

 DSP’den Ardahan Belediye Başkan adayı olan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ömer Türkoğlu, çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.
30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler seçiminde DSP’den Ardahan Belediye Başkan adayı olan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ömer Türkoğlu, çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Ardahan Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Faruk Köksoy’u sert sözlerle eleştiren DSP adayı Türkoğlu: “Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy 5 yıllık görev süresinde ilin ekonomisine katkı sunmamıştır. Bir belediye başkanı düşünün ki, o ildeki esnaftan alış-veriş yapmıyor. Belediye alımlarında Kars, Erzurum, Samsun ve Kayseri ağırlıklı firmalarla çalışıyorsa, bu ne anlama gelir.” Dedi.

Başkan Faruk Köksoy’un görev süresince Ardahan Belediyesinin mefruşatını Karslı bir firmadan, Bal festivalindeki yemek ihtiyacını ise Rizelilerden temin ettiğini söyleyen Türkoğlu, “Cadde ve kaldırımlardaki parke taşlarını Erzurumlu bir firmaya, ağaçlandırma çalışmasını yabancı bir firmaya veren, festivaldeki müzik organizasyonunu ise Samsunlulara, eski meydan Kars garajı işini yine bir Samsun’lu firmaya veriyor ve Ardahan esnafı ile alış veriş yapmıyorsa sayın başkan kimin ve hangi ilin belediye başkanı olduğunu kamuoyuna açıklasın. Tüm bu işlerin dışında Ardahan Belediyesi bütçesinden ikincisi yapılan dergi basım işi ise yine Ardahan’daki matbaalara verilmeyerek Kayserili bir firma tarafından yapılmaktadır. Soruyorum sayın başkana kamuoyuna bunların hesabını ver, neden esnaftan tek bir çivi bile almıyorsun açıkla, yoksa bu firmalarla olan ilişkilerini ben açıklayacağım” ifadelerini kullandı.
Ardahan halkının oylarıyla Belediye Başkanlığı görevine gelmesine rağmen, mevcut başkanın ilin çıkarlarını düşünmediğinin altını çizen Ömer Türkoğlu, bunun hesabını 30 Mart günü sandıkta halkın başkana soracağını söyledi.

Basın mensuplarına çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda da bulunan Türkoğlu: “Ben boş konuşmuyorum. Ardahan’da ticaret yapan esnafın %20’sinin muhasebesini tutan bir bürom var ve bilerek konuşuyorum  esnaftan Belediye kesilen bir adet fatura 5 yıllık göreviniz boyunca görmedim muhasebe kayıtlarına işlemedim. Başkan sizin Ardahan’da ticaret yapan esnafla ne sorunun var? Benim bildiğim yerel yönetimler esnafı kalkındırır. Esnaf kalkınınca Ardahan’a ekonomisine olumlu yönde yansır bu da ilimizin kalkınmasına neden olur, devamında yatırımlar gelir, göç durur işsiz kardeşlerime iş kolu açılır. Bunun yanında halkın yaşam kalitesi yükselir. Yeniden soruyorum.  Sayın Başkan, siz hangi ilin Belediye Başkanısınız açıklamanızı bekliyoruz. Ardahan belediyesini kazandığımız gün, Belediyenin tüm ihtiyaçları Ardahan esnafından karşılanacaktır, söz veriyorum, esnafında yerel seçimlerde DSP’ye oy vererek duyarlı olmalarını bekliyorum. Burada duyarlı Ardahanlı hemşerilerime ve sosyal demokrat kardeşlerime çağrıda bulunuyorum. Ardahan’ı düşünen, ilimizi yarınlara hazırlamak için yola çıktığımız şeffaf yönetimle sizlerin saygın oyunuzu DSP’ye verilmesini bekliyorum” açıklamasında
bulundu.


23:19, 28.01.2014


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500