Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Azizoğlu ve Köksoy Semt Pazarını ve Halk Eğitm Kurslarını gezdiler

Azizoğlu ve Köksoy Semt Pazarını ve Halk Eğitm Kurslarını gezdiler

 





        Vali Seyfettin Azizoğlu, Halk Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü tarafından hayata geçirilen projelerin yanı sıra Kapalı Semt Pazarı’nı da  ziyaret ederek, Belediye Başkanı Faruk Köksoyla beraber  çeşitli  incelemelerde bulundu.

        Ziyaretleri kapsamında ilk olarak Kapalı Semt pazarına inen Vali Azizoğlu, semt pazarının yeniden dizayn edilerek kapalı pazara çevrilmesinin hem pazar esnafı hem de müşteriler için sevindirici olduğunu söyledi. Vali Azizoğlu, “Pazarımız dışarıda olduğu zaman esnafımız soğuklara maruz kalıyor, müşteriler de havanın soğuk olması nedeniyle pazara gelmekte güçlük çekiyorlardı. Dolayısı ile semt pazarımız kapalı olunca hem soğuktan ve kardan korunuyoruz hem de vatandaşlarımız gelip buradan alışverişiniz rahatça yapabiliyor” diye konuştu. Belediye Başkanı Faruk Köksoy ile birlikte pazarı ziyaret ederek esnafla sohbet eden Vali Azizoğlu, müşterilerden de fiyatların durumu hakkında bilgiler aldı.

HALK EĞİTİM KURSLARINA ZİYARET

Vali Azizoğlu, Halk Eğitim Müdürlüğü’nün Atatürk İlköğretim Okulu’nda yürüttüğü halıcılık ve el sanatları kurusunu ziyaret ederek kursa katılan bayanlarla sohbet etti. Kursa katılan bayanların yaptığı el sanatlarına bakan Vali Azizoğlu, Halk eğitim Müdürlüğü’nün özellikle bayanlara yönelik kurslar konusunda olumlu çalışmalar yaptığını ve bu çalışmaların sonucunda bir çok bayanın meslek edindiğini söyledi.

MÜFTÜLÜKTEN BAYANLAR İÇİN ÇOK AMAÇLI SALON

Vali Azizoğlu, İl Müftülüğü’nün SODES Projesi kapsamında Merkez Caminin giriş katında bayanlar için oluşturduğu çok amaçlı salonu ziyaret ederek Müftü Aytekin Yılmaz’dan salon ve işleyişler hakkında bilgiler aldı. Ardahan’da özellikle bayanlar için yapılan çalışma ve projelerin sevindirici olduğunu belirten Vali Azizoğlu, aynı zamanda bu tür çalışmaların kurumlar arasında emsal oluşturduğunu söyledi.


13:31, 17.01.2014


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500