Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Mektebin bacaları (vay lele lele lele)

Mektebin bacaları (vay lele lele lele)

 Fotoğraf


Ardahan Üniversitesini Çamlıçatak yakınlarındaki yeni yerleşkesinde havayı kaplayan simsiyah dumanlar, Üniversitede yangın çıktı paniğine sebep oldu.

Gazetemizi arayan bir vatandaş, ‘’Üniversitede yangın çıkmış’’ diye bize bildirdi.  Olay yerine vardığımızda gözlerimize inanamadık, simsiyah bir duman her yeri kaplamıştı. Ancak ortada bir yangının olmadığını gördük. Olayı anlamaktan güçlük çekince, imdadımıza Ardahan Gündem Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Yunus Akçay yetişti.  Aynı sebepte orda olduğunu söyleyerek, bu simsiyah dumanların spor salonu binasının bacasında çıktığını söyledi. Bunun üzerine binaya yöneldik.

Burası köy yeridir hava kirlense ne olacak?

Kapıdaki güvenlik elemanı sorularımızın hiç birine cevap vermeyerek şunları söyledi. ‘’Ne olmuş ki burası köy yeridir hava kirlense ne olacak.’’ Dedi. Hangi yakıtı kullanıyorsunuz? Sorumuz üzerine ise ‘’kömür değil ama ne olduğunu söyleyemem ‘’dedi.
Ardahan- Kars kara yolunda geçen sürücülerde araçlarını durdurarak ne olduğunu anlamaya çalıştılar.

Kaf dağın ardındaki Üniversite Rektörüyle görüşmek mümkün değildir diye isyan eden olayı izlemeye gelen vatandaşlar,  hava kirliliği ve sosyal sorunlar bakımında Üniversite yönetiminde daha bilinçli oldukları gözlemlendi. Ardahan Üniversitesi Rektörü Ramazan Korkmazı ayrıca eleştirmekten geri kamayan Vatandaşlar şunları söylediler,’’ Rektör bey, sürekli il dışında yada yurt dışında. Ayakları yere basmıyor ki, bir türlü uçakta inmiyor ki, Üniversiteyle ilgili çok anlatacağımız şey var, bu konuyla ilgili çok sorunumuz var ama kendisiyle görüşmek mümkün değil. Sanki kaf dağın ardında.. Vali beyle ne zaman istesek görüşüyoruz ve dertlerimizi, sıkıntılarımızı dinleyip, çözüm buluyor. Ancak aynı yaklaşımı Rektör beyden de görmek istiyoruz.’’diye ifade ettiler.

Evet Ardahan Üniversitesinde  bilinçsiz şekilde yakılan kaloriferler havayı kirletiyor.
İlde hava sirkülasyonunun az olduğu zamanlarda hava kalitesinin düştüğünde yakınan vatandaşlar, bu konuda  Üniversite Rektörlüğünün  daha bilinçli davranmalarını istediler.
Bazı bacalarda filtrede bulunmadığını belirten mağdur durumda olan vatandaşlar, “Oksijen cenneti ilimizde  hava kalitesi özellikle kış aylarında kötüleşiyor. Kalorifer yakan elemanların eğitimli yada belgesi olup olmadığı, hangi kömürün yakıldığı kontrol edilmeli, bilinçsiz yakmalara izin verilmemeli”diye konuştular.


09:36, 06.01.2014

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500