Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » LİDER DÜŞMANI KÜRESEL KAPİTALİZM

LİDER DÜŞMANI KÜRESEL KAPİTALİZM

 Fotoğraf

Ah! Şu Amerika yine yaptı yapacağını deriz hep.. Hep potansiyel düşman görmüşüzdür, Amerika’yı,  Rusya’yı..
Şunu hiçbir zaman unutmayın devletler halklardan oluşur. Halklarda hiçbir zaman bir birine düşman olmamıştır.

Halkları birbirine düşman eden küresel kapitalizm, doğuşunda bu yana hep bir lider avcısı konumunda olmuştur. Gelişmiş ülkelerden kümeleşir. Gelişmekte olan ülkelerin önünde set olurlar  ve bu Ülkelerin gelişmesi de ne yazık ki mümkün olmuyor. Zira gelişmekte olan ülkelerin gelişmesi demek, sömürülecek toprakların yok olması demektir, bu da kapitalizmin sonu demektir. İşte bu yüzden kapitalizmin ülkesi de yoktur. Dünyayı kendilerine yurt edinmişler, halkların kaderini de onlar tayin ediyorlar. Bunların en büyük silahı da din ve  ırkçılıktır. Din ve  Irkçılık tohumunu  avuçlarının içinde hep tutarlar, nereye ne zaman bu tohumu hangi coğrafyaya  sepeceklarini çok iyi bilirler. Küresel kapitalizmin en büyük düşmanı da halkların bağrında çıkmış liderlerdir çünkü dünya görüşleri ne olursa olsun liderlerin bir özeliği var, hayata halklarını satmazlar, asidirler, boyun eğmezler, başı diktirler, bileklerini masada hayata çekmezler, öyle kolay kolayda bilekleri bükülmez bunların.

Türkiye’den Erdoğan, Rusya’da Putin, Amerika’da Kennedy, Afrika’da  Mandela, bunlar şu anda aklıma gelen dünya liderleri, yani küresel kapitalizme hedef olmuş ve olmakta olan liderler.

Küresel kapitalizm, bilim ve teknolojiyi çok iyi kullanır. Ancak bunu insanlığın yararına yapmaz,  zira insanlığın yararına yapsa kendi sonu olur. Özelikle mazlum halkları daha da mazlumlaştırmak için kullanır. Dünyanın en zengin coğrafyasında yaşayan halkların, mütemadiyen   fakir ve   savaş halinde olmaları da bunun sonucudur.

Küresel kapitalizm eğer bir ülkeyi hedef tahtasına oturtmuşsa, öncelikle  gençlik üzerinde vurur. Bunun örneğine Türkiye’de askeri darbeler döneminde içi boş, ruhsuz bir gençlik nasıl  yaratıldı hepimiz bunu gördük. Bu öyle bir iletki,  bir ülkenin yurtseverini, aydınını, emekçisini, ne kadar güzele ve doğruya yönelik temel değerleri varsa hepsini yok eder.

Eğitimsiz ve fakir bırakmak için halklara yapmadığı zulüm kalmamıştır küresel kapitalizmin. Öyle ki halklar kendi kaderlerini tayin etme haklarında mahrum bırakılmış, onların kaderlerini küresel kapitalizm tayin etmiştir.

Dünya ülkesinin başkanı olan küresel kapitalizm,  ülkenin ne kadar lider konumunda, asi çocuğu varsa başını koparmıştır. Koparmaya da devam edecektir. Ta ki dünya ülkesinin halkları bu derin uykuda uyanıncaya kadar.
Mehmet AVŞAR


12:40, 04.01.2014


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500