Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Vali Azizoğlu Gün Batımında, Fidan Dikti

Vali Azizoğlu Gün Batımında, Fidan Dikti

 Fotoğraf

        Vali Seyfettin AZİZOĞLU, Yalnızçam Hasköy Bölgesi'nde ki Ziyaret Deresi’nde Orman ve Su İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan ormanlık alanda fidan dikme törenine katıldı. Kamu personeli ile birlikte fidan diken Vali AZİZOĞLU, “Ardahan’ımızı yeşil bir kuşakla donatacağız” dedi.

        Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Yalnızçam Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Ziyaret Deresi mevkisinde 350 bin adet fidan dikildi. Fidan dikiminin yapıldığı alana gelen Vali Seyfettin AZİZOĞLU, çam fidanlarından dikerek ilk suyu da kendisi verdi. Ağaç dikimi sırasında basına bir açıklamada bulunan Vali AZİZOĞLU,  amaçlarının sadece Ardahan’ı yeşil bir kuşakla kaplamak olmadığını, bölge insanının bu ormanlık alanlarda çalışarak ekonomik kazanç sağlamalarının da önemli etken olduğunu söyledi.

2014 İÇİN PLANIMIZ 3 BUÇUK MİLYON AĞAÇ

2013 yılı itibariyle 1 Milyon 300 bin ağaç ektiklerini, yıl sonuna kadar bu sayının 2 Milyon olacağını belirten vali AZİZOĞLU daha sonra şunları konuştu;  “Ardahan’da arazimizin yüzde 8’lik bir kısmı orman arazisidir. Bu miktar Türkiye ortalamasının çok altındadır. Biz istiyoruz ki Ardahanımızın bütün çevresini yeşil bir kuşakla çevirelim. Kısa dönemde orman alanımızı da yüzde 12’ye çıkaralım. 2013 yılında planlanan ağaç ekim sayısı  1 Milyon 200 Bin’di. Biz Orman Müdürlüğümüzle yaptığımız görüşmelerde bunu 2 Milyona çıkardık. 1 Milyon 300 bin ağacımızı ektik, 700 bine yakın ağacımız kaldı onları da bu sene sonuna kadar dikmiş olacağız. 2014 yılı içinse yeni bir planlama yapıyoruz. Ardahan ve ilçeleri dahil toplam 3 Buçuk Milyon ağaç dikeceğiz.  Böylece birkaç yıl içerisinde Ardahan’ımız da 10 Milyon ağaç ile büyük bir ormanlık alan olmuş olacak. Bu vesileyle inşallah Ardahan’a gelenler Ardahan’ı da aynı zamanda bir orman şehri olarak görmüş olacaklar. Bu sadece yeşil bir kuşak oluşturmak maksadı ile değil, ormanların dikilmesi bölgeye ayrıca ekonomik kaynak ve kazanç sağlamış olacak. Bu ağaçların dikilmesi aynı zamanda bölgede ki köylülerimiz içinde iş imkanı sağlıyor. Bunların büyüdükten sonrada bakımları açısından yine köylümüz bir iş imkanına kavuşacak. Büyüyüp, ekonomik değere ulaştıktan sonra da burada ki insanlarımız yine ayrı bir iş imkanı bulacak. Dolayısı ile bunu ayrıca bir ekonomik kazanç kapısı olarakta görüyoruz.”

Vali AZİZOĞLU ayrıca yapılan program ile köy camileri, köy evleri, kaymakamlıklar ve vatandaşlarında talepte bulunarak kendi bahçelerine ücretsiz ağaç dikebileceklerini sözlerine ekledi.

YALNIZÇAM KAYAK TESİSLERİ'NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Yalnızçam Ormanlık alanlarında fidan dikim törenine katılan Vali AZİZOĞLU, daha sonra beraberinde ki gazetecilerle beraber Yalnızçam Kayak Tesislerine geçerek, yeni yapılan telesiyejler ve dinlenme tesislerinde incelemelerde bulundu. Sezonun açılmasıyla birlikte Yalnızçam'da vatandaşların daha rahat kayak yapabileceklerini belirten Vali AZİZOĞLU, İl Özel İdaresi tarafından yeni yapılan turistik dinlenme tesisinin tamamlanmasıyla da Yalnızçam Kayak Tesisleri'nde önemli ölçüde gelişmelerin ve yoğunlaşmanın olacağını  belirti.


20:29, 11.11.2013

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500