Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Ülke Genelinde Yağış Etkili Olacak

Ülke Genelinde Yağış Etkili Olacak

 Fotoğraf

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Ankara ve Çankırı çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kocaeli ve Sakarya'nın kıyı kesimi, Düzce, Zonguldak, Bartın, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU'DA SICAKLIK AZALIYOR

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı Doğu kesimlerde 2 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden, ülkenin güneydoğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, batı bölgeler ile Karadeniz kıyılarında kuvvetli olarak (30-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle :

Ankara: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 10

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 14

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 18

Adana: Parçalı bulutlu 25

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 22

Samsun: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 16

Trabzon: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15 


21:26, 05.10.2013


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500