Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » İŞ UMUDU CUMAYA KALDI

İŞ UMUDU CUMAYA KALDI

 Fotoğraf

İşkur dokuz ay için  toplam 1000 kişiye iş imkanı verecek. Aylık maaş olarak 740 TL berlenmiştir.İşkur işçileri bununla beraber sağlık hizmetlerinden yararlanma imkanına sahip olacaklar.
İş kur müdürü Aydın Yılmazın verdiği bilgiye göre,  30 eylül  Pazar tesi  açıklanması beklenen işçi alımları, bakanlığın kararıyla , 4 ekim cumaya ertenmiştir. Yılmaz, ‘Bakanlıkta ikinci bir emir gelmezse 4 ekim Cuma günü kura çektirmek suretiyle, kamu kuruluşlarında çalıştırmak  üzere toplam 1000 kişiyi işe yerleştireceğiz.’’ dedi.
Bu programa girmeye hak kazanan işsizler 9 ay boyunca net asgari ücret üzerinden (şu anda 740 lira) maaş alacaklar. Hem kendileri hem de bakmakla yükümlü oldukları kişiler sağlık hizmetlerinden ‘ücretsiz’ yararlanabilecekler.
İŞÇİLER NASIL ÇALIŞACAK?
Bu program, işkur’a kayıtlı işsizlerin, çalışma yaşamından uzun süre ayrı kalarak maddi sıkıntıya düşmelerini önlemek, çalışma alışkanlık ve disiplinlerini yitirmelerini engellemek, ayrıca kısa süreli istihdam ve eğitimleri için yürütülüyor. İşsizler, çevre temizliği, kamusal altyapının yenilenmesi, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi, bakım onarım ve temizlik, restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması, ağaçlandırma, park düzenlemeleri, vadi ve dere ıslahı, erozyon engelleme gibi alanlarda çalıştırılıyor. 


18:30, 30.09.2013


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500