Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ARÜ'NÜN YENİ YERLEŞKESİNDE İLK DERS BAŞI YAPILDI

ARÜ'NÜN YENİ YERLEŞKESİNDE İLK DERS BAŞI YAPILDI

 Fotoğraf

7 Ekim’de Yeni Adres: Yeni Yerleşke
Ardahan Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, yeni yerleşke alanına taşınmanın arifesinde yerel basın mensupları ve ulusal basın temsilcilerine bir tanıtım gezisi düzenledi.
Geziye Ardahan Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Orhan Söylemez ve Prof. Dr. M. Hanefi Palabıyık, Genel Sekreter Vedi Aşkaroğlu, İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Levent Küçük, Yapı İşleri Daire Başkanı Öğr. Gör. Salim Vural, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Öğr. Gör. İhsan Kurtbaş, İnşaat Mühendisi Öğr. Gör. Uğur Sarıkaya, Doğan Haber Ajansı temsilcisi ve Süreç Gazetesi Sahibi Deniz Başlı, Habertürk temsilcisi ve Kuzey Doğu Anadolu Gazetesi sahibi Fakir Yılmaz, Anadolu Ajansı temsilcisi Günay Nuh, Alsancak Gazetesi muhabiri Mehmet Alkan, Sabah gazetesi temsilcisi Mehmet Avşar, İhlas Haber Ajansı temsilcisi Olgun Yıldız, Serhat Haber Ajansı temsilcisi Özgür Taştan, Ardahan Haber Gazetesi sahibi Özkan Karakaya, 23 Şubat Gazetesi muhabiri Şenol Tırpancı, Ardahan Haber Gazetesi muhabiri Şahin Şimşek, Ardahan Gündem Gazetesi muhabiri Yunus Akçay katıldı.
Yaklaşık yirmi kişilik misafir basın mensubu grubunun katıldığı gezide sırasıyla spor kompleksi, iktisadi ve idari bilimler fakültesi ve insani bilimler ve edebiyat fakültesi binası binaları, konferans salonları, yurtlar, lojmanlar gezildi.
Yerleşkenin ilk etabının tamamlandığını ve eylül ayı içinde yeni yerleşkeye taşınılacağını ifade eden Rektör Korkmaz, Ardahan Üniversitesi’nin fiziki olanakları ve doğal güzellikleri ile Türkiye’nin en güzel üniversitesi olmaya aday olduğunu söylerken, mimari ve mühendislik bakımından da ilklere sahip olduğunu söyledi.
Rektör Korkmaz: “Ardahan Üniversitesi Yerleşkesi, Devletin Kaynaklarının En İyi Şekilde Nasıl Değerlendirilebileceğinin En Güzel Örneğidir.”
Yerleşke hakkında bilgi verirken, yerleşkenin şehir merkezine 3,5 kilometre mesafede, üç tarafı ormanla çevrili, su kaynakları bol olan, sağlam zeminli bir yerde olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Rektör Korkmaz, yerleşkenin, devletin kaynaklarının en iyi şekilde nasıl değerlendirilebileceğinin en güzel örneği olduğunu ifade etti.


Hedefimiz, 2023’de 20 Bin Öğrenci
Derslikler hakkında bilgi verirken dersliklerin ve amfilerin orman manzaralı, geniş, ferah ve ergonomik olduğunu belirten Rektör Korkmaz, aynı zamanda dersliklerde ve amfilerde akıllı tahtalar olacağını da söyledi. Basın mensuplarına 300 kişilik büyük amfiyi özellikle gezdiren Rektör Korkmaz, bu amfide ve büyük kongre merkezinde ulusal ve uluslar arası toplantılar, sempozyumlar, seminerler, kongre ve konferanslar gibi büyük organizasyonlar düzenlenebileceğini ifade etti.
Bunun yanında binaların girişinde Ardahan’ın sosyal, ekonomik, kültürel ve tarihi değerlerinin resmedileceğini belirten Rektör Korkmaz, ayrıca İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi zemin katında bir folklor ve Halk Kültürü müzesi açılacağı müjdesini de verdi.
Rektör Korkmaz ayrıca, öğrenci sayılarının her yıl arttığını belirterek şöyle konuştu; “Şu an bizim yaklaşık 4 bine yakın öğrenci mevcudumuz ve 400 akademik kadromuz var. Bu beş yıllık geçmişi olan bir üniversite için çok önemli bir rakamdır. 2023’deki hedefimiz ise en az 20 bin öğrenci ve en az 3 bin akademik kadro. Bunun üstüne de çıkabiliriz.”


Mimar Sinan Esin Kaynağı Oldu:

Yerleşkedeki binalarda; özellikle dersliklerde ve amfilerde özel bir havalandırma sistemi kurduklarını ifade eden Rektör Korkmaz, emiş ve çekiş sistemi açısından farklı bir havalandırma sistemi kurduklarını ve bu sistemin Mimar Sinan’a özgü olduğunu söyledi. Bu açıdan havalandırma sistemi için fazladan mekanik bir yapı kurmadıkların belirten Rektör Korkmaz, bu sistemle mekânlarda toplanan pis hava havalandırmalarla çatıya çekilecek ve orada ayrı bir yalıtım görevi görecek. Yerleşke bu ve benzeri mimari ve mühendislik imkânlarıyla Türkiye’de yerleşkeler içinde ilkleri de yaşatacak.


Rektör Korkmaz: Mekânın Ruhu İnsana Siner.
Sohbet ve soru cevap şeklinde yapılan basın gezisinde mekânın ruhunun insana sindiğini ifade eden Rektör Korkmaz, “öğrencilerimiz ve halkımız her şeyin en güzeline layık. Mekânın ruhu insana siner. Burada bu güzel mekânlarda, ilimizin, yöremizin, ülkemizin ve insanlığın geleceği için güzel insanlar yetişecek” şeklinde konuştu. Dersliklerin ve amfilerin dörder metre, idari kısımların ise üçer metre yükseklikte olduğunu söyleyen Rektör Korkmaz, yapıların ısı ve ışık yönünden de son derece ileri mimari ve mühendislik imkânlarına sahip olduğunu söyledi. Bu açıdan günün aydın olduğu her an ekstra enerjiye gerek duymadan yapıların her yerinde, en üst düzeyde aydınlatma sağlanacağını söyleyen Korkmaz, ısı yönünden de ilin ve yörenin iklim koşullarının hesaba katıldığını söyledi.


Rektör Korkmaz: Ardahan Üniversitesi, Türkiye’nin Son Noktası, Kafkasya ve Orta Asya’nın Başlangıç Noktasıdır.
Ardahan Üniversitesi’nin çok kısa bir süre içinde büyük işler başardığını ifade eden Rektör Korkmaz, kurucusu ve başkanlığını Ardahan Üniversitesi’nin yaptığı Kafkasya Üniversiteler Birliği’nin Ardahan’ı Türkiye’nin son noktası olmadan çıkarıp, Kafkasya ve Orta Asya’ya açılan bir başlangıç noktası yapmak üzere atılmış ciddi ve somut bir adım olduğunu söyledi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’nın “otuz yıllık üniversitelerde, otuz tane uluslar arası öğrenci yokken; beş yıllık Ardahan Üniversitesi’nde 150’den fazla uluslar arası öğrenci var” dediğini hatırlatan Rektör Korkmaz, önümüzdeki yıl İncarnate Word Üniversitesi ile ayrı bir tabelası olan bir üniversite kuracaklarını da söyledi. Böylece iki yıl Ardahan Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenciler, diğer iki yılını da Amerika’da tamamlayacak.


Türkiye’nin En Güzel Golf Sahasına Sahip İl, Golf Sahasına Sahip İlk Üniversite Olacağız.
Yapımına başlanan golf sahasının eylül ayı içerisinde tamamlanacağı müjdesini veren Prof. Dr. Korkmaz, “Eylülün sonuna kadar golf sahamız da bitiyor. İnşallah Cumhurbaşkanımız ya da Başbakanımız gelecek açılışımıza. Golf sahasına sahip ilk üniversitede, bu muhteşem doğal güzellikler içinde ilk vuruşu onlar yapacak. Bu da Türkiye de bir ilk, hiçbir üniversitenin golf sahası yok. İnşallah buradan Türkiye şampiyonları çıkacak, dünya şampiyonları çıkacak. Onlara imkân sunduk mu bizim çocuklarımız en iyi şeyleri yapabilir. Onlara yeter ki imkân sunulsun.” dedi.


Ardahan’ın Artık Modern Bir Yerleşkesi Var
Yerleşke alanının tamamı gezildikten sonra basın mensuplarının diğer sorularını cevaplayan Rektör Korkmaz, güncel durumla ilgili şunları söyledi: “Ülkemizin bu son noktasında karanlığa karşı yakılmış bir ışık olan Ardahan Üniversitesi, yeni yerleşkesinde eğitim öğretime inşallah bu sene başlayacaktır. Çok büyük mücadeleler sonucu böyle bir yeri seçtik. Ne iyi ki stratejik bir hata yapıp da yerleşkemizi üniversiteye gösterilen bataklığa kurmadık. Ardahan Üniversitesi yerleşkesi bugün, Sayın Cumhurbaşkanımız’ın ve Sayın Bakanımız’ın da söylediği gibi Türkiye’nin en güzel kampüs alanlarından birisidir. İşleyişiyle, yapısıyla, zeminin sağlamlığıyla, binaların içerisinin ergonomik kullanımıyla, aydınlığıyla, ufkuyla Türkiye’nin örnek kampüslerinden birisidir. Bizim gençlerimiz her şeyi hak ediyor. Bizim insanımız en güzel şeyleri hak ediyor. Bizim vazifemiz de onlara en güzel şeyleri sunmak, onların daha iyi yetişmesini sağlamak. Bu üniversite sadece Ardahan’ın, Türkiye’nin değil; aynı zamanda Kafkasya ve Orta Asya’nın da eğitim merkezi olma iddiasındadır, çabasındadır. İnşallah bunları da başaracağız.”


13:12, 23.08.2013

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500