Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ARDAHAN'LI TİYATROCULAR GELECEĞE IŞIK TUTUYOR

ARDAHAN'LI TİYATROCULAR GELECEĞE IŞIK TUTUYOR

 Fotoğraf

Ardahan Görsel Sahne Sanatları Derneği  Orta Oyunları Tiyatro Topluluğu, Ardahanda bu yıl düzenlenen ''Ardahan Kültür, Tanıtım ve Bal Festivalide, seyircilere profösyönel tiyatrocuları aratmayan bir oyun sergilediler.

Halktan büyük beğeni kazanan tiyatrocular, büyük bir alkış şöleniyle moral buldular. Gösteri sonunda, kendi imkanlarıyla  Taş masada sofra açan Tiyatrocular, yaklaşık  bir yıldan beri  faaliyete olduklarını belirterek, Ardahan Belediyesinde başka hiç bir kurum da destek almadıklarını, ifade ederek diyer kurumlardan da yardım beklediklerini dile getirdiler.

Dekor eksikliği, kostüm eksikliği, ses sistemi ve ışık sisemi gibi eksikliklerinin olduğunu ve bunuda ancak devlet yetkilelilerinin ilgi ve alakalarıyla giderebileceklerini, zira kısıtlı imkanlara sahip olduklarını belirtiler.

Topluluk üyelerinden  Metin Alan, '' Bu yıl iki tane oyun sergiledik, kendi skeçlerimizi kendimiz yazıyoruz, 2700 seyirciyi bir salonda toplamayı başardık bu bizim için onur verici bir şey, halk bizden etkilemiş, biz bunu dahada ilerye taşımak istiyoruz, turneler düzenleyip kendimizi geniş kesimlere tanıtmak istiyoruz.''dedi.

Bir yılı aşkın süredir Ardahan'da aktif olan, ‘Ardahan Orta Oyunu Tiyatro Gurubu’nun faaliyetleri, her geçen gün artarak devam ediyor. Topluluklarını, ‘Ardahan Görsel Sanatlar Derneği’ adı altında resmileştiren Ardahan Orta Oyunu Tiyatro Grubu, derledikleri etkinliklerle de Ardahan'da adından söz ettiriren  ,tiyatro topluluklarını sonuna kadar devam ettirebilecek kadar kararlı olduklarını vurgulayan topluluk üyeleri,  özellikle toplumu ilgilendiren, uyuşturucuyla mücadele ve madde bağımlılığına karşı hazırlanan oyunlarına da yer verdiklerini belirttiler

mehmet  AVŞAR/ ARDAHAN

www.dogugunesi.com


20:01, 17.08.2013

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500