Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » TÜRKGÖZÜ SINIR KAPISI DAHADA MODERN OLACAK

TÜRKGÖZÜ SINIR KAPISI DAHADA MODERN OLACAK

 Fotoğraf

Posof ilçesinden Gürcistan'a açılan Türkgözü Sınır Kapısı'ndaki altyapıya yönelik çalışmalar sürüyor.
Posof ilçesi Kaymakamı İbrahim Halil Şivgan, Gürcistan'a açılan Türkgözü Sınır Kapısı'nda  incelemelrde bulundu. Altyapıya yönelik çalışmaların devam ettiği belirten Şivgan, şunları söyledi; ''Kapımız daha da modern hale getirmek için çalışmalar başlatık. Burada öncelikli  olarak  vasıta giriş ve çıkışlarını  daha düzenli hale getirmek, yolcuların sorunsuz bir şekilde geçişlerini sağlamak,  çağdaş sınır kapılarında olduğu gibi modern bir yapıya kavuşturmaktır. Ayrıca  çevre düzenlemesi yaparak  bu konuda ki eksikliklerimizi de en kısa zamanda gidemektir.  Şu anda bir vatandaşımızın mevcut kapıya tahsis edilen yerle ilgili mahkeme sürecimiz bulunmaktadır ama biz bu sürecin tamamlamasını  beklemek gibi bir lükse sahip değiliz . İyileştirme çalışmalarına başladık ve biran önce de bitirmek için büyük bir gayret içerisindeyiz.  " diye konuştu..

Posof Kaymakamı İbrahim Halil Şivgan, yaptığı açıklamada, kapının 1 Mayıs'tan itibaren 24 saat esasına göre hizmet vermeye başladığını anımsatarak önceleri geçişlerden ücret alınmazken, 1 Mayıstan itibaren kişi başına 15 Lira alındığını ifade etti.



Yapılan çalışmalarla Türkgözü Sınır Kapısı'nın Türkiye'nin en iyi sınır kapısı  olmasını arzuladıklarını vurgulayan Şivgan, "Kapımız daha da modern hale gelecek. Çünkü sayın Valimiz Seyfettin Azizoğlu özellikle kapımızla ilgili çalışmaları bizzat takip ediyor. Bu konuda bize de tam destek veriyor." diye konuştu.
mehmet AVŞAR- ARDAHAN


15:58, 14.08.2013


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500