Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ARDAHANIMIZ İÇN BEYAZ BİR DOKUNUŞ

ARDAHANIMIZ İÇN BEYAZ BİR DOKUNUŞ

 Fotoğraf

Ardahan'ı mızı tanıtmak  amacıyla  Doğu Güneşi olarak yeni bir kampanya başlatık, artık Ardahan'ı mızın  kendine özgü güzelliklerini Türkiye'ye  ve Dünyaya tanıtmaya  çalışacağız elimizde geldiği kadarıyla..

Ardahan bir turizm kenti olmasına rağmen, turizm alanında hemen hemen hiç varlığını göstermemektedir. Biz bu kampanyayı bu yüzden başlatıyoruz ve tüm okurlarımızdan samimi  desteklerini beklemekteyiz.  Dağ Turizmi, Yayla Turizmi, Göl Turizmi, Kayak Turizmi, Kızak Turizmi, Tarihi Kaleleri ve Doğa Turizmi alanlarında Ardahan dünyanın bir çok turizm  kenti gibi yerini almalıdır.  Siz değerli Ardahanlı hemşehrileriminde benimle aynı fikirde oldun dan eminim..

ilk haberimiz Kinzi Kalesi ile ilgili,

Kinzi Kalesi;
,Ardahan İli'nin 30 km batısında     Bağdaşen Köyü’nün kuzeyinde yer alır.  Bağdeşen Yaylası'nın güneydoğusundadır.  Şehir merkezine 30 km uzaklıktadır.  Kalenin yapım tarihi tam olarak bilinmemektedir. Kalenin genel özellikleri göz önüne alındığında Urartular zamanından kaldığı tahmin edilmektedir. Çevresinde ki kalıntılardan Selçuklu ve Osmanlı tarafından da kullanıldığı anlaşılır. Bulunduğu mevki çevresine oranla 130 metre yüksekte ve stratejik yönden geçidi kontrol edecek şekildedir. 

Kale yüksek bir dağın dil şeklindeki ucuna yapılmış olup üç tarafı sarp bir kayalıkla sınırlanmaktadır. Kale, iç ve dış kale olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. 17x25 m boyutlarında ve dikdörtgen planlı olan iç kale kuzeydedir ve daha yüksektir. Kalenin güneyinde ise eski bir yerleşme ve büyük ölçüde yıkılmış olan dış sur duvarları bulunmaktadır. Giriş kısmının hangi yönde olduğu günümüzde belli değildir. Genel anlamda değerlendirildiğinde kalenin Demir Çağı'nda yapıldığı ancak daha sonra yapılan değişikliklerle günümüzde Demir Çağı mimari özelliğini büyük ölçüde kaybettiği görülmektedir. Ancak kalenin konumu ve alt yapısı Urartu mimarisi özelliği taşır.


18:46, 31.07.2013


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500