Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » SERHAT ULU CAMİSİNİN TEMELİNE İLK KAZMA VURULDU

SERHAT ULU CAMİSİNİN TEMELİNE İLK KAZMA VURULDU

 Fotoğraf

Ardahan Kara göl mahallesinde bulunan Ticaret ve Fuar Alanın yanı başında ve Kura nehrinin kıyısına, Türkiye Diyanet Vakfı Ardahan Şubesi arsası üzerinde, yapılacak olan caminin temeline ilk kazma vuruldu.

Temel atma törenine, Ardahan Valisi Seyfettin Aziz oğlu, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Müftü Galip Akın ve Ardahanlılar katıldı. Müftü Akın, törende bulunanlara kısa da olsa  bir  kuran ziyafeti çekti, eller havaya kalktı bu mübarek ayda temeli atılan bu güzide caminin hayırlı- uğurlu olması cenab-ı Allahta niyaz edildi.

Kısa bir konuşma yapan Vali Azizoğlu şunları söyledi, ''Allah'a şükür hayalimiz gerçek oluyor, Ardahan'ı mızın cami sıkıntısını, şehrin en büyük camisini yaparak gidereceğiz. Bu caminin iki minaresi ve sosyal tesisleri olacak toplam 2 bin 800 metre kare üzerine kurulacak ve 2 bin kişi kapasiteli olacaktır.'' dedi. Başkan Köksoy ise '' Bir zamanlar insanlar hava karardığında buralardan geçmeye korkarlardı, bakımsız, pis, köhne bir yerdi, sarhoşların, ayyaşların ve hırsızların yuvası konumundaydı. Biz Allah'ın izniyle, bütün bu olumsuzlukları, tek tek hayata geçirdiğimiz projeler sayesinde ortada kaldırdık. İşte canlı şahidimiz, Ticaret ve Fuar Alanımız, Kura Nehri kıyısında yaptığımız park ve bahçeler vede  Ardahan'ı mızın    görünümüne bir başka güzellik katacak olan Serhat Ulu camimiz, bütün bu güzel gelişmeler Ardahan'ı mızın  geleceğinin ne kadar parlak olacağının işaretidir.''dedi.

Serhat Ulu Camisinin 3 yıl içerisin de bitirilmeyi planladıklarını ifade eden Müftü Akın, ''Ramazan ayında temeli atılan bu caminin hayırlara vesile olsun''temennisin de bulundu. 


22:57, 13.07.2013


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500