Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ÇOCUKLARA TKDK SAHİP ÇIKTI

ÇOCUKLARA TKDK SAHİP ÇIKTI

 Fotoğraf

Ardahan sanayi sitesinde yaklaşık olara 5-6 yıl önce işletmeye açılan, ekolojik oyuncaklar  üretim merkezi adı altında faaliyetiYaklaşık 5-6 yıl önce AB, İş Kur ve Serka (Serhat İleri Kalkınma Ajansı) 'nın desteğiyle, A.E.S.O.B. Tarafında kurulan, Ekolojik Oyuncaklar Üretim ve Eğitim Merkezi, sadece 6 ay kadar kısa bir süre ayakta kalmış ve kapısına kilit vurulmuş. Makineler ise çürümeye terk edilmiş vaziyete duruyor.ni ancak 6 ay sürdürebilen oyuncak atölyesinin kapısındaki kilit TKDK il koordinatörü leven demirelin ilgisini çekti.
Demirel,’’ tesadüfen yolda geçerken bir tabeladaki yazı ilgimi çekti, zira bizim desteleme kapsamında bulunan bir konu olduğu için merak ettim, araştırmalarımın neticesinde bu iş yerinin Ardahan esnaf ve sanatkarlar odalar birliğine ait olduğunu öğrendim. AESOB. Başkanı yaşar taşdemir beyle   bu işletmeyi nasıl yenide faaliyete geçirebiliriz diye görüş – alışverişinde bulunduk. Bu gün dünya kanserle başa çıkamıyor ve dünyanın muzdarip olduğu konuların başında kanserojen maddeler gelmektedir. Onun içindir ki gelişmiş ülkeler başta olmak üzere birçok ülke, organik ve ekolojik alalara yönelmektedir. Biz ise bu konuları göz ardı edecek kadar geri bir toplum değiliz elbete. En büyük geleceğimiz olan çocuklarımızı bu tür tehlikelerden korumak için ekolojik ve de yöresel olan ahşapta yapılmış oyuncakları hali hazırda her şeyi ile işletmeye hazır vaziyete bulunan bu atölyede  faaliyete geçirmek için ne gerekiyorsa yapmamız gerekir diye düşünüyorum ve kurum olarak ta yetkimizin dahilinde gereken ne ise yapacağız.’’ diyeifade etti.
Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlunun bu konudaki yardımlarını esirgemeyeceğine dair kendilerine söz verdiğini söyleyen AESOB. Başkanı yaşar taşdemir ise ‘’biz odalar birliği olarak çok kısıtlı imkanlara sahibiz, çoğu zaman çalışanlarımızın maaşlarını bile ödeyemiyecek duruma düşüyoruz, bu işletmeyi AB, İŞ KUR ve SERKA’nın desteğiyle açtık ancak açar açmaz finansman sıkıntısı çektik, zira 30 insanımıza iş imkanı sağlamıştık, sigortalarını ve maaşlarını ödüyorduk ve yeteri kadar Pazar alanı da bulamayınca ancak 6 ay kadar kısa bir süre dayanabildik. Sonra kapısına kilit vurmak zorunda kaldık. Ancak Valiliğimiz ve Tarımsal Kalkınma ve Destekleme Kurumu(TKDK)’nın da destekleriyle inşallah bu sefer başarılı oluruz.’’diye ifade etti.
MEMET AVŞAR/Y. ŞAFAK


22:05, 04.06.2013

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500