Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » KISIR DAĞI SU PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

KISIR DAĞI SU PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

 Fotoğraf

Ardahan Hoçvan Hasköy grubunda su problemi yaşanan köylerin su ihtiyacını karşılayacak, ‘Kısır Dağı’ projesi hayata geçiyor.

Uzun zamandır planlanan, Hoçvan’ın  su ihtiyacını karşılayacak ‘Kısır Dağı’ Projesi,  Ardahan Valiliği’nin  konuyu mercek altına alması üzerine şekillenmeye başladı.
Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu projeyle bizzat ilgilenerek projenin hayata geçeceği Hoçvan bölgesini, beraberindeki heyet ve köylülerle birlikte  ziyaret etti. Kısır Dağı’nın zirvesine çıkarak konunun uzmanlarıyla ve köylülerle istişare ederek görüşen Azizoğlu, çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirtti. Su kaynaklarının doğru ve etkin kullanılması için tarihten örnek vererek konuşan Azizoğlu, ‘’Eskiden mevcut su kaynaklarının olduğu yerlere yerleşim merkezleri kuruluyordu. Şimdi de durum pek farklı değil. Su insan hayatını etkileyen ve şekillendiren en önemli elementtir. Bu projeyle Hoçvan’ın, başta Lehimli-Binbaşar ve Bayramoğlu Köyleri olmak üzere, su ihtiyacı çeken köylerin ve yaylacılık faaliyetleri ile ilgilenen vatandaşlamızın su problemleri halledilmiş olacak. Hayırlı olmasını temenni ediyorum.’’ diye konuştu. Su kaynaklarının tamamının alınacağı tartışmalarına da açıklık getiren Azizoğlu, ihtiyaç fazlası kullanımın kesinlikle sözkonusu olmayacağını, mevcut su kaynağının hepsinin alınmayarak, hayvancılık ve tarımcılıkla uğraşan köylülerin mağdur edilmeyeceğini belirtti.


22:48, 29.05.2013


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500