Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri büyük ilgi gördü

Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri büyük ilgi gördü

Sancaktepe'de Kars, Ardahan, Iğdır Kültür etkinliği düzenlendi. Kars, Ardahan ve Iğdır'a ait yöresel ürünlerin ve kültürünün tanıtıldığı etkinlik 3 gün boyunca vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.
İstanbul'un Sancaktepe İlçesindeki meydanda düzenlenen etkinlik, Kars, Ardahan ve Iğdır'a ait yöresel lezzetler ve yöresel ürünleri İstanbulluların beğenisine sundu. Başta Ardahan Kafkas balı olmak üzere, kaz eti, kaşar peyniri ve yöreye ait yemekler yoğun ilgi gördü.


Bundan sonra da daha büyük etkinliklere ev sahipliği yapacak kapasitede alanlara sahip olduklarını belirten Sancaktepe Kars,Ardahan, Iğdır Dernek Başkanı Casim Yıldırım,"Memleketimizi burada tanıtmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yazın binbir emekle üretilen tamamen doğal ürünlerimiz burada sergileniyor, insanlarımızda çok da güzel bir şekilde ilgi görüyor. Gördüğünüz gibi yoğun bir ilgi var, etkinlik alanımız bir Maltepe'yi, bir Yenikapıyı aratmıyor, üç gün boyunca Kars, Ardahan, Iğdırlı hemşehrilerimizle bir arada olduk. Burada balımızı, kaşarımızı, tereyağımızı, çok çeşitli peynirlerimizi, ve de yöresel lezzetlerimizi tanıttık. Burada çok güzel bir kardeşlik yaşandı. yöresel, kültürel anlamdaki yiyeceklerle, hem yerel sanatçılarımız , hem kıyafetleriyle, kültürlerini Sancaktepe'nin meydanında Karslı, Ardahanlı, ve Iğdırlı kardeşlerimizle birlikte güzel bir etkinlik yaptık. "dedi.


18:39, 19.11.2022


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500