Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Devlet desteğiyle hayaline kavuştu

Devlet desteğiyle hayaline kavuştu

 Fotoğraf

Ardahan‘ın Posof ilçesine bağlı Asmakonak köyünde yaşayan Yeşim Fatma Sarıkaya üniversiteyi bitirdikten sonra Ardahan Gıda Tarım İl Müdürlüğünün başlatmış olduğu ‘Kadın Uzman Elimiz‘ projesine başvurarak devlet hibesiyle iş kurma hayaline kavuştu.
Ardahan'ın Posof ilçesine bağlı Asmakonak köyünde yaşayan 23 yaşındaki Yeşim Fatma Sarıkaya devletin sağladığı olanaklarla kendi köyünde modern bir hayvancılık işletmesi kurarak yine devletin hibe ettiği 6 adet gebe inekle hayaline kavuştu. Ordu Üniversitesi Ulubey Meslek Yüksekokulu Laboratuvar Bölümü mezunu Sarıkaya SABAH'a yaptığı açıklamada; "Allah devletimize zeval vermesin. Benim en büyük hayalim üniversiteyi bitirdikten sonra kendi işletmemi kurmaktı. Ardahan Tarım İl Müdürlüğüne başvurdum. Kısa bir zaman içerisinde kabul edildi. Hibe sözleşmesi yaptıktan sonra 6 adet gebe ineklerime kavuştum, çok mutluyum. Üniversiteyi bitirdikten sonra 23 yaşında hemen işimi devletimin sayesinde kurmam müthiş bir duygu" dedi.




Ardahan İl Gıda ve Tarım Müdürü Fatih Cinevis ise, "Yeşim Fatma Sarıkaya kızımız bu yıl üniversiteden mezun oldu. En büyük hayali köyünde modern bir hayvancılık tesisi kurarak köyünde yaşayan kadınları sosyal güvence ile istihdam etmek ve onlara örnek olmaktı. Bu hayalinin ilk adımını Tarım ve Orman Bakanlığımızın Uzman Eller Projesi hibesi ile vermiş olduğumuz 6 Adet Gebe Sığır ile beraber atmış olduk. Her zaman iş kurmak isteyen gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu yıl 16 proje kabul edildi. 9 'u sonuçlandı. 7 tanesi ise sonuçlandı üzere " diye konuştu.


19:38, 14.09.2022


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500