Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Memleket özlemi çeken Ardahanlı şair, gurbete defnedildi

Memleket özlemi çeken Ardahanlı şair, gurbete defnedildi

 Fotoğraf

Memleket özlemi çeken Ardahanlı şair, gurbete defnedildi

MEMET AVŞAR-SABAH

Uzun yıllardan beridir gurbete yaşayan Ardahanlı şair Yusuf Ziya Kaya hayata göz yumdu. Son şiirinde 'Beter özlemişim, Ardahan'a gideyim' adlı şiirini sesi ile seslendiren ve sosyal medyada fenomen olan Kaya, uzun  yılardır yaşadığı Yalova'da toprağa verildi.  66 yaşındaki şair Yusuf Ziya Kaya  hayata veda etmeden birkaç gün önce  'Beter özlemişim, bırakın  Ardahan'a gideyim' şiirinde ki memleket özlemini sosyal medya hesabında bir video ile paylaşan ve şiirin mısralarında birinde  öldüğünde Ardahan’da gömülmeyi vasiyet ediyor.

ARDAHAN'A GİTMEDEN ÖLDÜ

Tüm şiirlerinde memleket özlemini dile getiren Kaya, son olarak bir arkadaşıyla dertleşirken tek isteğinin bir gün memlekete gitmek olduğunu,  Ardahan’ı çok özlediğini 30 yıldır hiç gitmediğinden bahsediyor, Kaya, bir zamanlar Ardahan'ın tarihsel zenginliklerini toplamış olduğu fotoğraf arşivini yöneticisi olduğu “Ardahan Senin” Facebook sayfasında paylaşarak ta binlerce takipçisine ulaştı, büyük beğeniler aldı.

Ardahan'ın hafızasını canlı tutan Şair Yusuf Ziya Kaya bazı  şiirlerinde şu an çoğu hayatta olmayan Ardahan’ın tanınmış simalarını anarak, yeni nesillere aktardı.

Yazdığı şiirlerle Ardahan'ın geçmişini muhteşem anlatımları ile ele alan Ardahanlı şair Yusuf Ziya Kaya en son şiirinde bir kez daha geçmişte yaşadığı memleketi  Ardahan'ı anarak “Öldüğümde beni buralarda komayın bir kamyonun içinde Ardahan’a götürün” diyerek özelikle kendisi gibi memleket özlemi çekenlerin  gözlerini  yaşarttı.


23:54, 25.12.2021

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500