Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ADAYLIĞI MERAK EDİLEN ALİHANOĞLU ADAYLIĞINI AÇIKLADI

ADAYLIĞI MERAK EDİLEN ALİHANOĞLU ADAYLIĞINI AÇIKLADI

 Fotoğraf

ADAYLIĞI MERAK EDİLEN ALİHANOĞLU ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Günlerdir adaylığı merak edilen İskender Alihanoğlu, kahvaltı da basınla bir araya geldi

Ardahan ‘da STK seçimlerinin yaklaşmasıyla adaylarda bir bir ortaya çıkmaya başladı.

Mehmet Avşar

ALİHANOĞLU,  PROJELERİNİ ANLATI

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına ( ESOB) daha önce adaylığının açıklaması beklenilen Ardahan'ın sevilen esnaflarından bir önceki dönem ESOB Başkanı İskender Alihanoğlu bu gün kahvaltıda basın ile bir araya geldi.

Bir öncede ki dönemde hedefledikleri projelerini hayata geçireceklerini anlatan İskender Alihanoğlu Ardahan basınına açıklamalarda bulundu. Alihanoğlu,” Önceliğimiz esnaflarımızın mağduriyetini gidermek olacak. Köyleri gezerken bakkal dükkanlarının önünde il dışında gelen yabancı seyyar satıcılar sergi açıp haksız rekabet yapıyorlar. Bizimde seyyar satıcı esnafımız var hepside vergi mükellefi ve geçimini zor yapıyorlar, onları bu yabancı satıcılara ezdirmeyeceğiz. Bu yabancı  satıcılar ne vergi ödüyorlar, nede başka her hangi bir yerde kayıtları var. Bunun önüne geçeceğiz. Bir minibüs alan Ardahan’a geliyor, içine bir mağaza diziyor.  Haksız kazanç elde ettiği için de ne devlete, nede millete nede misafir olarak geldiği Ardahanımıza  faydası oluyor. “ dedi.

“ESOB ÇATISI ALTINDA BULUNAN 12 MESLEK DALI İLE AYRI AYRI İGİLENECEĞİM”

ESOB çatısı altında buluna 12 meslek dalının sorunlarıyla ayrı ayrı ilgileneceğini kaydeden İskender Alihanoğlu,  sözlerine şöyle devam etti;
“ Kuaförlerin ayrı sorunları var, tekstilci ve baklaların ayrı sorunları var. Hepsiyle ayrı ayrı ilgileneceğiz. Kredilerin üç büyük zengin esnaf arasında bölüştünü biliyoruz.  Her esnaf düşük faizli kredilerde faydalansın diye devletin bütün kapılarını aşındıracağız.  Burası Ardahan 6 ayı kış, düşük faizli kredi olmasa esnaf nasıl ayakta duracak. Kadim bir kültürün ürünü olan kahvehanelerin durumunu iyileştirerek bir cazibe merkezi haline gelmesi için çalışacağız. Keza Cafe ve Resturantlar içinde bir eğitim semineri düzenlemeyi düşünüyoruz. Hizmet sektöründe çalışan emekçi kardeşlerim bu eğitimlerle müşterilerin memnuniyetini sağlayarak hem kendilerine , hem de patronlarına daha iyi gelir sağlayacaklar. Dolayısıyla memleketimiz de kazanacak. “ diye konuştu.

“ZİNCİR MARKETLERE ESNAFIMIZI ESDİRMEYECEĞİZ”

Her ne olursa olsun esnafı ulusal çapta faaliyet gösteren zincir marketlere ezdirmeyeceğini dile getiren Alihanoğlu,” Mahalle ve köy bakkaların yaşamlarını sürdürmeleri için vergisi bile Ardahan ‘a nasip olmayan ulusal marketlere kanunlar çerçevesinde mücade ederek küçük esnaflarımızın hakını savunacağız”

ESOB Adayı İskender Alihanoğlu son olarak Kırsal Kalkınma, SERKA gibi kalkınma ajanslarına sunmak için bir dizi projelerinin olduğunu yönetimiyle birlikte bunları hayata geçirmek için gecesini gündüzüne katacaklarını aktardı.


19:52, 11.12.2021


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500