Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » KADIN ESNAFIN HAKLI İSYANI

KADIN ESNAFIN HAKLI İSYANI

 Fotoğraf

KADIN ESNAFIN HAKLI İSYANI

KOSGEB ‘te hiç bir yardım almadığını belirten girişimci kadın Yağmur Pembe kendi imkanlarıyla işini kurdu.

Mehmet Avşar

Tüm imkansızlara rağmen yılmayan ve asla geleceğe dair ümidini kaybetmeyen iki çocuk annesi Yağmur Pembe harç borç açtığı mantı kafesi ile Ardahan ‘ın yemek kültürünü dünyaya tanıtıyor.

Devlet kadın girişimcilere bir çok destekler sunuyor. Ancak devletin kurumlarını emanet ettiği bazı yöneticilerin yanlış tutumları nedeniyle bu hibe ve desteklerde vatandaşlar yeteri kadar faydalanmıyor.

Ardahan KOSGEB Müdürlüğünde destek için başvuru yaptığında kendisinin kandırıldığını belirten Yağmur Pembe, gazetemize konuştu; Pembe,” Ben iki çocuk annesi bir anneyim  evimde çalışacak başka kimsem yok evime ekmek götürmek için ve de çocuklarımın ihtiyaçları için işe ihtiyacım vardı bir yerde iş bulamadım. Bende kendi işimi kurmaya karar verdim. Aynı zamanda da devletin girişimci kadınlara sunduğu imkanlarda faydalanmak istedim, KOSGEB’e gittim.  Oradaki yetkili kişilerde bu konuda beni aydınlatmasını istedim çünkü nasıl başvurulur bilmiyordum. Bana dediler ki ‘Git işini kur sonra gel başvurunu yap’

Bende aynısını yaptım harç borç iş yerimi açtım, tekrar gittiğimde dediklerini yaptığımı söylediğimde benimle adeta dalga geçercesine ‘çok geç sen işini kurmuş vergiye kaydını yaptırmışsın. Bütün bunları yapmadan önce yanımıza gelecektin. ‘ dedi.

Ben önce şaka yaptıklarını sandım. Sonra da bunu söyleyen yetkilinin ciddi olduğunu görünce adeta bütün dünya başıma yıkıldı. Şimdi iş yerimi açtım ama bir dünya borcum  var, çok kısıtlı imkanlarla bu işe başladım. Devletin bir kurumu olan KOSGEB ‘in böyle yöneticileri yüzünde mağdur oldum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Sayın Ardahan Valisinde yardım bekliyorum. Bize yardımcı olsun “ diye konuştu.

Pembe, daha öncede Kaz yetiştiriciliği ve satışı için Tarım il müdürlüğüne başvuru yaptığını yaptığı projesinin dosyasını sunduğunu ancak görevli memurun dosyanı sisteme yükleyemediğimiz için başvurun geçersiz olmuştur dediklerini anlatı. Pembe, bunun içinde hukuki zeminde haklarını arayacaklarını belirti.


19:46, 07.11.2021

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500