Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ARDAHAN'DA AYYAKKABI BOYACAK KİMSE KALMADI

ARDAHAN'DA AYYAKKABI BOYACAK KİMSE KALMADI

Ardahan ‘da ayakkabı boyacılığı tarihe karıştı

Ardahan şehir merkezinde ayakkabı boyacısının olmayışı insanları canında bezdirdi.

Mehmet Avşar

Son yılarda Ardahan ‘da bir çok meslek gibi ayakkabı boyacılığı yapan kimse kalmadı. Bu konuda mağduriyetlerini dile getiren insanlar işsizlikten yakınanlarada tepkilerini gösterdiler.

Hayvancılık işiyle uğraştığını , mal meydanında şehir merkezine geldiğinde boyacı bulamadığında çok zorluk çektiğini belirten canlı hayvan taciri Hayrettin Hancı Sabah ‘a konuştu, Hancı,”İnsanlar ilede kravatlı iş arıyorlar , oysa hizmet sektöründe olan para hiç bir işte yok , ayakkabılarımızı boyatmak istiyoruz , boyacı bulamıyoruz.  Çarşıda gezmeye utanıyorum. 65 yaşındayım hiç böyle bir şey görmedim, iş yok diyorlar ama iş yapmıyorlar. Peki sen ağa ben ağa bu inekleri kim sağa” diye konuştu.

Her gün temiz ayakkabıyla işe gitmek zorunda olduğunu belirten  devlet memuru Fırat Yılmaz ,” İki günde bir ayakkabılarımı kendim boyuyorum. Onuda pek beceremiyorum, ellerimde boya lekesi kalıyor. İş arkadaşlarıma alay konusu oldum. ‘ mesaiden sonra ikinci işe mi gidiyorsun? diye gülüyorlar.
Eskide mevsimlik işçilerin çocukları bu işi yapıyorlardı son yılarda onlarda artık yapmıyor. İşsizim diyenlere seslenmek istiyorum. Bu iş değil mi? Ayakkabı boyacılığın neyinde gocunuyorlar ben işsiz olsaydım hiç düşünmeden yapardım. Bir fırça bir cila 5 lira günde 100 ayakkabı boyasa 500 lira eder. Zira bu işe büyük bir talep var. “ dedi.


17:00, 02.11.2021


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500