Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » KAI günleri devam ediyor

KAI günleri devam ediyor

 Fotoğraf

 15:07
KAI günleri devam ediyor
Mehmet AVŞAR-sabah
KAI günleri devam ediyor
ABONE OL
Kars, Ardahan ve Iğdır'ın yöresel lezzetleri ve kültürel değerlerinin sergilendiği tanıtım günleri devam ediyor.
Başkent Ankara- nfa-Altınpark'ta başlayan ve 24 Ekim'e kadar sürecek tanıtım günlerinin açılışı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal, eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Ahmet Arslan ve Ardahan İl Turizm Müdürü Efsal Alantar'ın katılımıyla yapıldı.

Etkinliği düzenleyen Kars-Ardahan-Iğdır Federasyonu Başkanı Erdoğan Yıldırım gazetemize konuştu;



Yıldırım,"Kars -Ardahan-Iğdır'ın bir bütünün parçası olduğunu söylemek herhalde abartı olmaz. Zira tarih boyunca bu üç il gerek göçler yoluyla olsun, gerekse kültürel olgularıyla geçişken sağlamış kadim bir coğrafya.

Geçen sene pandemi nedeniyle düzenlememiştik. Bu havalarında güzel geçmesi etkinliğimize ilgiyi artırdı.

Tüm katılımcılara burada sizlerin aracılığıyla teşekkür etmek istiyorum. Çeşitli sürprizlerimiz olacak, mevlidimiz olacak tüm şehitlerimiz için Ebul Hasan Harakani hazretlerimiz için bir program yaptık. Böyle yerler aktarma merkezleridir. Bizden sonra gelecek nesillere göreneklerimiz ve geleneklerimizi en iyi şekilde aktarmak, insanların bir arada hasbihal etmesi için bu tanıtım günlerini çok önemsiyoruz." şeklinde konuştu.
Etkinlikte üç şehrin yöresel lezzetlerinin yanı sıra stantlarda çeçil ve kaşar peyniri, tereyağı ile Ardahan balı yöresel lezzet sevenlerle buluşturuldu.
Ayrıca yöresel sanatçı ve aşıklar ile Kafkas halk oyunları grupları gösterilerini sergilediği etkinlikte, Ardahan Üniversitesi ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun birlikte düzenledikleri fotoğraf yarışmasında ilk elliye giren ve üç şehrin kültür ve güzelliklerini anlatan fotoğraflar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.


12:02, 28.10.2021


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500