Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Ardahan ‘ın tek Saraç dükkanı çırak bulamıyor

Ardahan ‘ın tek Saraç dükkanı çırak bulamıyor

 Fotoğraf

Yerli sanayisinin hayvancılık olduğu Ardahan'da saraçılık önemli bir sektör olsa da bu sektörde yetiştirilecek çırak bulunamıyor.
Ardahan merkezde saraç dükkanı işleten Yunus Morkoç çırak bulamamaktan yakınıyor. Morkoç; "Ardahan'da bu mesleğin son temsilcisiyim. Benden sonra bu dükkan kapanacak, zira bu işin devamı için yetiştirecek çırak bulamıyoruz." dedi.

Morkoç, babası Fevzi Morkoç'un saraçılık yaparak 8 çocuk yetiştirdiğini belirterek, babasından sonra bu mesleği kendisinin sürdürdüğünü anlattı.



Buradan gelen gelirle çocuklarının hepsini okutup iş sahibi yaptığını kaydeden Morkoç, saraçılığın devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Saraçılığın kadim bir meslek olduğuna dikkat çeken Morkoç; "Günümüzde de önemini koruduğunu ve atıl durumda ki bir çok eşyanın tekrar kullanımı için bu mesleğe sahip çıkılması gerektiğini söyledi.



Morkoç sözlerini şöyle sürdürdü: "Adamın kemerinin tokası kopuyor, bize getiriyor. Onu tamir edip kendisine verdiğimizde çok memnun kalıyor. 'Allah sizden razı olsun siz de olmasanız bu işi yapacak başka da kimse yok" diyor. Dolayısıyla bu tür eşyalarımızı mecburen çöpe atmak zorunda kalacağız."


12:00, 28.10.2021


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500