Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Ziraat Odası Başkanı Sural’dan çiftçilere uyarı

Ziraat Odası Başkanı Sural’dan çiftçilere uyarı

 Fotoğraf

Ziraat Odası Başkanı Sural’dan çiftçilere uyarı

Mehmet Avşar/ sabah

Çiftçilik ile uğraşan şimdiki neslin yeterince çalışmadığını her şeyi devletten beklediğini belirterek gazetemize açıklama larda bulanan Ardahan Ziraat Odası Başkanı Latifşah Sural, eskide bir köyde bir traktör bile yok iken bu gün her kapıda dört çeker traktör bulunduğunu insanların yinede ekin ekmediğinden yakındı. Sural,” Benim babamın bir çift öküzü vardı. Yinede her sene tahıl ambarlarımız doluyordu. Her yıl bir merek samanımız da arta kalıyordu.

Bu yıl biraz kurak geçti çiftçiler bir bir dökülmeye başladılar. 4 adet tavuğa 5 adet kaza yetecek arpaları yok, soruyorum adama nereye gidiyorsun ‘şehire kazlara, tavuklara tahıl almaya’ diyor. İyi de kardeşim kapında 4x4 son model traktör var maden ekin ekmiyorsun ne diye bu modern tarım aletlerini bulunduruyorsun.

“Devlet bana yardım etsin”

Çiftçilerin hiç bir şey yapmadan devletten yardım beklediklerini buna haklarının olmadığını da şu cümlelerle eleştirdi.  Sural “ Kardeşim devlet sana ne yardım etsin hayal bile edemediğin her şeyi son yılarda bu devlet sayesinde elde ettin. Kuraklığı bahane edip yardım istiyorsun eskide de kuraklık vardı ama çiftçiler çalışkandı. ‘Sakla samanı gelir zamanı ‘ deyip tedbirini alıyordu. Sen tevekkül etmeden her şeyi istiyorsan kusura bakma ben Ziraat Odası Başkanı olarak buna dur demek zorundayım. “

Sural son olarak çiftçilerin üretim yapmasınının şart olduğunu üretim yapan hiç bir çiftçinin bu güne kadar mağdur olmadığını kaydetti.


19:33, 24.09.2021


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500