Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Kadın muhtar çalışmalarıyla her kesin taktirini topluyor

Kadın muhtar çalışmalarıyla her kesin taktirini topluyor

 Fotoğraf

Kadın muhtar çalışmalarıyla her kesin taktirini topluyor
Ardahan 'ın Posof ilçesine bağlı İncederere muhtarlık yapan yapan ve ilçenin tek kadın muhtarı olan Songül Çelik yaptığı hizmetlerle köy halkının takdirini topluyor.

Mehmet Avşar/ Sabah

İlçedeki 51 köy ve 2 mahalle muhtarı arasında tek kadın olan 38 yaşındaki Songül Çelik, yaklaşık 3 bin nüfuslu ilçede ve  35 haneli  köyünde özellikle kadınların desteğini alıyor.

Kadınların sorunlarının giderilmesinden, evde bakım hizmeti gereksinimi duyan yaşlı vatandaşlara kadar küçükten büyüğe herkesin ihtiyaçları için çaba sarf eden muhtar Çelik, seçildiği günden bu yana köyün aranan kişisi haline geldi.

Evli ve 1 çocuk annesi muhtar Çelik,  Sabah gazetesine yaptığı açıklamada, 2018 yılında yapılan yerel seçimlerde mahallesinde muhtar seçildiğini cumhuriyet tarihi boyunca sürekli göç veren köyünün son yıllarda devlet desteği nedeniyle tersine göçlerin başladığını bundan dolayı da alt yapıdan eğitime kadar yeni gereksimelere ihtiyaç duyulduğunu bu içinde gecesini gündüzüne katmak zorunda kaldığını ifade etti. Muhtar Çelik,” Muhtarlık benim çocukluk hayalim, elimde gelse ölene kadar muhtar kalıp köyüme hizmet etmek istiyorum. Elbete ki zorlukları var ama mükafatı çok büyük. İşimi aşkla yaptığım için hiç yorulmuyorum.
Tarihi köy Camii mizi yeniden onarıyorum, köyün içinde çeşmeler yaptık, kilometrelerce ötede köyümüze su getirdik, köyün muhtelif yerlerinde kamelyalar yaptırdık, köyün bütün ara sokaklarında yoları parke taşlarla döşedik. “

"Kadınlarımız her alanda  kendilerini göstermeli”

Çelik, kadınların arkasında eşlerin eşlerinin sağlam durduğu sürece kadınların yapamayacağı bir şey yoktur diyerek sözlerine şöyle devam etti
;
"Eşimin  destekleri olmasaydı ben bütün bunları başaramazdım her zaman gerek maddi, gereksede manevi olarak yanımda durdu. Eşim bana çok destek veriyor. Muhtarlığı bu şekilde ele ele yürütüyoruz. Halkla iç içe olduğum için hiçbir sıkıntı da olmuyor. Özelikle yurtdışında ki köylülerimize çok teşekkür ediyorum. Onların yardımları olmasaydı bir çok şeyi yapamazdık.
Kadın muhtar olarak görevimi gayet güzel yürütebiliyorum. Kadınlarımız her alanda atılım yapmalı. İnanıyorum ki kadınlarımızın açamayacağı kapı yok. Kadınlarımızın başarılı olacağına inanıyorum. Kararlılık olduktan sonra kadınlarımız her işi yapabilirler. Önemli olan istemek. Böylece  zaten her şey yolunda girer.”
Şehirde esnaf, Köyde çiftçi
Ardahan merkezde esnaflık yapan eşinede  yardımcı olan Çelik, köyünde  hayvancılık ve çiftçilikle uğraşıyor.  Çiftçiliği çok sevdiğini belirterek devletin son yılarda verdiği hibe ve desteklerde faydanlığı için de ayrıca çok memnun olduğunu belirti.


22:15, 03.09.2021

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500