Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ÇILDIR’DA "EN GÜZEL CAM SEYİR TERASI" MİMARİ PROJESİ HAZIRLANDI

ÇILDIR’DA "EN GÜZEL CAM SEYİR TERASI" MİMARİ PROJESİ HAZIRLANDI

 Fotoğraf

ÇILDIR’DA "EN GÜZEL CAM SEYİR TERASI" MİMARİ PROJESİ HAZIRLANDI

MEMET AVŞAR-ARDAHAN

‘’Kış Harikalar Diyarı Çıldır Turizm Planı" çerçevesinde, Ardahan’ın Çıldır ilçesinde bulanan Mozeret Tepesine yapılması planlanan cam seyir terası mimari projesi "Tarihe ve Doğaya Tepeden Bakış" isimli mali destek projesi kapsamında hazırlandı.
Ardahan  Valisi  Hüseyin Öner'in tensip ve destekleri ile hazırlanan ve Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından kabul edilen 'Mozeret Tepesi Cam Seyir Terası Tesisi Projesi' Valilik  himayelerinde, İl Özel İdaresi tarafından yürütülmekte ve Çıldır Kaymakamlığı  ile Çıldır Belediye Başkanlığı ortaklığı ile gerçekleştirildi.

Mozeret Tepesi Cam Seyir Terası Projesi hakkında açıklama yapan, Kaymakam Alper Taş şunları kaydetti,  "Cam Seyir Terası için gerçekleştirilen mimari proje hazırlık sürecinde ülkemizdeki ve dünyadaki örnekleri inceledik. Yaptığımız çalışmada cam teras tesislerinin genel olarak; en yüksek, en uzun, en geniş teras olması hedeflenerek inşa edildiğini gördük. Buna karşılık Mozeret Tepesi Cam Seyir Terası projesinde 'En Güzel Cam Terası Tesisini' hazırlamayı hedefledik. Mozeret tepesinin tarihi ve doğayı bir araya getiren eşsiz manzarasıyla, yaz kış kullanıma uygun olarak planlanan cam terasıyla, estetik olarak hazırlanan restoran ve konaklama binasıyla, çevre düzeniyle inşallah 'En Güzel' hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum. İlimiz ve ilçemiz turizminin geliştirilmesi için çok önemli bir aşama olan Cam Seyir Terası Projesinin hayırlı olmasını diliyorum."


22:53, 24.08.2021

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500