Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » MİLLİ EĞİTİM BANAKINA MEKTUP

MİLLİ EĞİTİM BANAKINA MEKTUP

YENİ MİLLİ EĞİTİM BAKANINA ÖNEMLİ BİR ÖNERİ
Öncelikle yeni Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer bey yeni görevinizde başarılar diliyorum.
Sayın Bakana hayat tecrübelerime dayanarak ve Yeni Şafak, Sabah Gazetesi, TRT ve Anadolu Ajansı gibi bu ülkenin önemli medya kurumlarında muhabirlik yapmış bir gazeteci olarak şöyle önerilerde bulunmak istiyorum;
Sayın Bakanım, öğretmenlik çok kutsal bir meslek.  Ancak ne yazık ki her öğretmen bu kutsal mesleğe layık olamıyor. Bir kere öğretmen seçerken çok dikkatli olunmalı, ince süzgeçlerde geçirilmeli ve mülakatlar deneyimli öğretmenler tarafından yapılmalı. Zira ülkelerin geleceği öğretmenlerin yetiştirdiği nesiller sayesinde şekillenir. 
AĞAÇ YAŞ İKEN EĞİLİR
Çocuklar birer fidandır nasıl şekil verirseniz öyle yetişir. Burada öğretmenlere önemli görevler düşüyor.  Öncelikle öğretmen tayinleri 5-6 yılda bir yapılmalı ve okul başlar başlanmaz sınıflarda öğrenciler arasında bir seçim yapılmalı. Şu soru sorulmalı, örneğin, “Matematik dersi için  bu öğretmenlerden hangisini tercih edersiniz?” Ve en çok oyu alan o sınıfın o dersine girmeli, bütün dersler için öğrencinin tercihi göz önünde bulundurularak öğretmen görevlendirmeli.
Düşük oy alan öğretmenler meslekten ihraç edilmeli, yerine atama bekleyen gerçek öğretmenlerle yola devam etmeli.
Sayın Bakanım lise yıllarımda hayatımı etkileyen bir olayı size anlatmak istiyorum;
Lise birinci sınıfında matematik öğretmenim Yılmaz hocanın bir ders anlatımı vardı en kötü durumda ki bir öğrenci bile onun dersinde hakkıyla geçiyordu. O yıl Matematiğin bütün sınavlarında  9 yada 10 alıyordum. Lise ikinci sınıfında yerine başka bir öğretmen geldi ismini bile hatırlamıyorum.  O yıl ben matematik dersinde sınıfta kaldım.
Burada anlatmak istediğim öğrencinin başarısı öğretmene bağlı. Bu önemli olguyu umarım dikkate alırsınız.
Umarım değişen dünya koşullarını göz önünde bulundurarak eğitim müfredatını yeniden düzenleyip günlük hayatta insanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli olan bilgiler ders kitaplarında yerini alır. 
Özelikle robotik kodlama, tıp, tarım, hayvancılık,edebiyat, bilim ve ilaç sanayi alanlarında ülkemiz yetiştireceğiniz nesiller sayesinde  dünyanın en gelişmiş devletleri arasında yerini alır.
Beklentimiz bu yönde tekrar yeni görevinizde başarılar dilerim. 
Memet Avsar
Gazeteci/ Yazar


20:25, 17.08.2021


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500