Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ESENYURT'A ÜRETEN KADINLAR SEGİSİ AÇILDI

ESENYURT'A ÜRETEN KADINLAR SEGİSİ AÇILDI

 Fotoğraf

Esenyurt Belediyesine bağlı Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde  el işi yapan kadınlar bu yıl kovid-19 pandemisi nedeniyle Esenyurt’a bir alışveriş merkezinde açtıkları “Üreten kadınlar sergisi”  ile ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar.

Usta öğreticilerden Yeliz Kervan, “Esenyurt Belediyesi Kültür işleri müdürlüğünde yaklaşık 5-6 yıl önce açılan el ürünleri kurs öğretmeniyim. 8 mart dünya emekçi kadınlar günü açtığımız sergimiz hala devam ediyor. Amacımız kadınlarımıza hobi kazandırmak, bu hobilerde gelir sağlamak için de sergi düzenledik. Burada satışlarımız devam ediyor, böylece kadınlarımıza gelir sağlıyoruz. Tüm kadınlarımızı bu kurslarımıza bekliyoruz, kendilerini geliştirmelerini istiyoruz.

Bu sene koronadan dolayı sönük geçiyor ama yine de satış yapıyoruz.” dedi.



Moda tasarım dalında eğitmenlik yapan Hacer Koçyiğit ise “ Hanımlar boş kalmıyorlar kurslarımıza gelip meslek ediniyorlar. Ev kadınlarımız burada ürettikleri ürünleri satarak ev bütçelerine katkılarda bulunuyorlar.
Yaklaşık 15-20 tane öğrencimiz bu yıl uzakta eğitim verdik, ancak okulların açılmasıyla birlikte bizde yüz yüze eğitime geçtik.”

Kursiyerlerden Şebnem Akgül  Ben burada yeliz hocanın öğrencisiyim, ahşap yakma sanatına ilgi duyduğum için ahşap üzerinde resim yapıyorum. Çok zahmetli bir iş olan ahşap yakma aynı zamanda çokta zevkli bir iş. Bir tablonun yapımı  yaklaşık 2-3 ay sürüyor. Ahşap yakmaya ilgi çok ancak bu sene pandemi nedeniyle satışlarımızda düşüş var.”dedi.


01:13, 12.03.2021

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500