Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Aldığı maaşı insanlara yardım ederek harcıyor

Aldığı maaşı insanlara yardım ederek harcıyor

 Fotoğraf

Aldığı maaşı insanlara yardım ederek harcıyor

Bir özel kuruluşta çalışan Metin Karaca, aralıksız  her pazar günü mahalle sakinlerine su, süt ve ekmek dağıtıyor.  Aldığı  maaşı insanlara yardım ederek  harcayan hayırsever adam tek amacının insanlara yardım etmek olduğunu, bunun için de özel bir ofis tutuğunu iş arayanlara, yardıma ihtiyacı olanlara yardımcı olduğunu belirti.


İstanbul’un Esenyurt İlçesi Saadet dere mahallesinde yaşayan bir çocuk babası 48 yaşındaki Metin Karaca iki seneden beri her pazar günü özel açtığı büroda mahalle sakinlerine su, süt ve ekmek dağıtığını, ayrıca iş arayanlara iş bulmaları için yardımcı olduğunu söyledi. Metin Karaca, Doğu Güneşi Muhabirine yaptığı açıklamada, “ İki yıldır her Pazar günü insanlara yardım ediyorum. İlk olarak mahallemde ki ihtiyaç sahiplerini tespit ettim. Sonrada her Pazar günü bu alilerin o günkü su, süt ve ekmek ihtiyaçlarını karşılıyorum. Çocuklu aliler var onlara İstanbul’un köylerinde topladığım sütleri bozulmadan o gün taze bir şekilde veriyorum. Çok mutlu oluyorlar, bu mutluk bana yetiyor. Tatbiki benim maaşım hepsine yetmiyor, bu işi hayır için yaptığımı bildikleri için  bazı hayırsever iş adamlarımızda bu işe el atıyor.

Ben bu işe ilk olarak ekmek ile başladım, daha sonra süt, sonrada su ekledim. Benim çevrem geniş,işi olmayanlara iş buluyorum yaklaşık 5 bin kişiyi işe soktum. Camiye ve Cem evlerine kendi ellerimle su götürüp bırakıyorum.

Pandemiyi fırsat bilen bazı esnaflar suyun fiyatını artırdılar, 4 liralık suyu, 14 liraya satıyorlar, ihtiyaçlı aileler alamıyorlar, bende onlara yardımcı oluyorum.

Bu güne kadar hiçbir zaman yaptığım işin reklamını yapmadım, yapmakta istemem. Hiçbir zaman sosyal medyada yaptıklarımı paylaşmadım ama bu bağlamda insanlara örnek olmayı da isterim, diğer hayır sever insanlarda bana bakıp, imkanları doğrultusunda ihtiyaç sahibi insanlara yardımcı olmaları gerekir diye düşünüyorum. ”dedi.

Bu durumdan memnuniyetlerini dile getiren mahalle sakinleri ise, “Metin beyden Allah razı olsun bizden para almadan bedava su, süt, ekmek veriyor,  iki yıldan beri her pazar günü çocuklu ailelere süt, su ve ekmek dağıtıyor, burada bir ofis tutu bir derdimiz, sıkıntımız olduğunda yanın uğruyoruz yardımcı oluyor. İşi olmayanlar iş buluyor.” Şeklinde konuştular.


22:06, 07.03.2021


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500