Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Haydi gözümüz aydın Çıldır artık Ardahan ‘ın

Haydi gözümüz aydın Çıldır artık Ardahan ‘ın

 Fotoğraf

Haydi gözümüz aydın Çıldır artık Ardahan ‘ın
Kars- Ardahan- Iğdır halkı baba oğul gibidir.  Ben askerliğimi Karslı olarak başladım. ‘Mehmet Avşar Kars’ diyerek tekmil verdiğimi dün gibi hatırlıyorum. Ancak Ardahanlı olarak terhis oldum.
Ardahan ‘ın il olmasına en çok ben sevinmiştim. Ancak realite odur ki, Ardahan İlçe iken daha donanımlı ve vizyonlu bir şehirdi. İl olduktan sonra geri geri gitti, şehir Kongre caddesine sıkışıp kaldı. Vizyonlu, donanımlı insanlarımız bir bir  buğday eleğinde geçip gittiler. Geriye kalanlar ise bir belediye başkanı bile seçme kabiliyeti gösteremediler. Seçtikleri 4 belediye başkanıda tam bir fiyasko. Memlekette bir çivi bile çakma kabiliyetinde yoksun olduklarına hep birlikte şahit olduk.
Ama koro kurmadan bunların üstüne yok. Kendi koltuklarını sağlamlaştırmak için hangi parti de olurlarsa olsunlar, bir köylü kurnazlığı ile öyle güzel bir koro oluşturuyorlar ki şaşıp kalırsın.
Rus pazarı dedikleri yeri hepiniz hatırlıyorsunuz. İçeriye girmek için kapıdaki güvenlik görevlisine fiş karşılığında ücret ödemeden giremediğiniz o cazibe merkezi.  Hani sadece Ardahanlıların değil komşularımız eski SSCB ülkelerininde gelenlerinde geçimini sağladığı o ticaret merkezi.
Faruk Köksoy Belediye Başkanı olana kadar binlerce insanın ekmek kapısıydı burası. ilin en önemli ticaret merkezi olan bu şehrin hafızası ucube bir proje ile yok edildi. Köksoy, orayı yıkıp yerine dağdan bir beton yığını diktirdi, o yerin yüzde 20’i belediye ye , yüzde 80’ni de yapımcı firmaya vererek.
Şu anda o ucube yeri gören korkup kaçıyor. Dükkan sahipleri ilk iki yıl kira almayacağız gelin girin çalıştırın diyor. Kimse girmiyor.
Evet bu anlatıklarım rivayet değil. Gerçek arkadaşlar. Hayır Rus Pazarına parayla girilmiyordu diyen varsa çıkıp söylesin, ben şahitli, delili cevap vereyim. AVM’deki dükkanların sahiplerinin ifadeleriyle onlara cevap vereyim.
Ama siyasilerin vede STK’ların bunları dile getirecek ne bir kabiliyetleri var, nede bir gayretleri. Bir kuyuya bir taş atıldı. Peşinde ha babam hepsi lup kuyuya, Çıldır gölünün üstünde şov yapmak hoşlarına gitti, sanki Çıldır ‘ı yeni baştan fethediyorlar.  Peki sormazlar mı gölün kıyısındaki 27 köy Kars’a bağlanırken siz nerdeydiniz cengaverler? Hiç bir gün kafa yordunuz mu? Yahu bu memleket niye küçülüyor. İnsanlar niye göç ediyorlar ? Memleket küçüldükçe, siz nasıl çoğalıdınız?
Hangi akıl tüm şehri Kongre cadesine hapseti. Kiralar bu kıçı kırık yerde nasıl olupta 100 bin tl. sınırına dayanır. Yeni yeni caddeler neden alternatif olamıyor bu kongreye?
Bu soruların cevaplarını aramak yerine şov yaparak haberlere çıkarak başınız göğe mi erecek beyler? Kars’ın da bizim olduğunu, orada arkadaşlarımızın, akrabalarımızın olduğunu hiç kale almadan, “Çıldır Ardahan ‘ın dır” diyerek saçma sapan hareketlerle gölü düşmanda kurtarmış gibi üzerinde basına boy boy poz verdiniz.
Çıldır zaten Ardahan ‘ın  sanki Kars’ın böyle bir iddiası mı  var?Siz asıl Kars’a bağlanan Çıldır ‘ın köylerini kurtarında ben de sizi o zaman göreyim. Siz asıl Ardahan ‘ı niye kimse haritada ki yerini göremiyor? diye kampanya yapında ben sizi öyle göreyim. Yani bütün mesele algıda beyler, bayanlar algıda.
Beyler “ Memleketini  en çok seven, işini en iyi yapanlardır. “
Lütfen işinizi en iyi şekilde yapın. Memleket meselelerine kafa yorun, proje yapın, alnınız biraz terlesin. Aldığınız maaşı hak edin. Kulun vebali başka bir şeye benzemez. Kendi menfaatinizde değil, memleket menfaatinde birleşin.
Mehmet Doğu Avşar


20:49, 08.01.2021


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500