Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Bütün ailesini depremde kaybeden Balcı, kamyon şoförlüğü yaparak yaşama tutulmaya çalışıyor

Bütün ailesini depremde kaybeden Balcı, kamyon şoförlüğü yaparak yaşama tutulmaya çalışıyor

 Fotoğraf

Depremde tüm ailesini kaybeden 62 yaşındaki Mehmet Ali Balcı, eksik olan 400 gün primini yatırıp emekli olmak istiyor.

17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen ve 17 bin 480 kişinin hayatını kaybettiği Marmara Depremi'nin üzerinden 21 yıl geçti. Depremde anne, baba, eşi ve 3 çocuğunu kaybeden 62  yaşındaki Mehmet  Ali Balcı ailesinden geriye, onları hatırlatacak  bir  tek fotoğraf, bir görüntü dahi kalmadı.


İstanbul- Avcılar - İlçesinde 90’lı yıllarda ailesiyle birlikte kirada yaşayan Balcı, Azerbaycan’a çalıştığı şirketin kamyonuyla yük taşırken, 17 Ağustos 1999 Depreminde tüm ailesinin yaşadığı evde enkaz altında kaldığını öğrenince bunalım geçiriyor ve üç yıl boyunca psikolojik tedavi görüyor.  62 yaşındaki M. Ali Balcı, 21 yıldır bir  fotoğraf karesi, bir ufak görüntü bile olmayan ailesinin özlemiyle yaşıyor.
“DEPREM HABERİNİ AZERBAYCAN’DA ALDIM”
Depremin olduğu tarihte bir firmada kamyon şoförü olarak çalıştığını, Azerbaycan’a yük taşıdığını, deprem haberini de başkent Bakü’de bir lokantada yemek yerken televizyonda öğrendiğini belirten Balcı, “Azerbaycan’a yük götürmüştüm, 17 Ağustos gecesiydi  Bakü’de  bir lokantada yemek yüyordum lokantacı kumandayla kanal arıyordu birden TRT çıktı adam, ‘ Ey vah! Türkiye  yıkılmış ‘dedi. O öyle deyince benim kemiklerim sızladı, beni bir titreme aldı. Yıkılan binalar, yaşamını yitiren insanlar ve enkazları görünce hemen hanımı aradım, ulaşamadım, babamı aradım ulaşamadım, komşuları aradım ulaşamadım. Hiç kimsenin telefonuna ulaşamadım. Hemen yükü boşaltım İstanbul’a döndüm. Annem, babam, hanımım ve üç çocuğum hepsi enkaz altında kalmıştı. En büyük çocuğum 13 yaşındaydı. Günler sonra enkaz altında cansız bedenleri çıkarıldı. Şuurumu kaybettim o an, üç yıl boyunca psikolojik tedavi gördüm.

“DUAYLA KURTULDUM”
Sonra Malatya’ya döndüm, Adıyaman’da çok iyi bir Şeyh var dediler, oraya gittim bir ayda orada kaldım, şeyh sürekli bana dua ediyordu, sürekli namaz kılıyordum, bu bana iyi geldi iyileştim. Çok mübarek adamdı, yürümeyen felçli bir adam geldi yanına, onu da iyileştirdiğine şahit oldum, adam yürüyerek evine gitti. Tekrar mesleğim olan kamyon şoförlüğüne geri döndüm. Evim yok, yalnız yaşıyorum,  45 yıldır yollardayım. Emekli olmaya  400 günüm eksik, sayın Cumhurbaşkanımdan yardım istiyorum, bankalar yaşlı olduğum için kredi vermiyorlar, kredi alıp kalan günlerimi ödeyip emekli olmak istiyorum.” dedi.


20:02, 21.12.2020


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500