Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » BAŞARININ ARDINDAKİ BAŞKAN

BAŞARININ ARDINDAKİ BAŞKAN

 Fotoğraf

BAŞARININ ARDINDAKİ BAŞKAN
MEHMET AVŞAR-SABAH
Ardahan’ın Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar’ın sokağa çıkma ilan edildiği günlerde bile sahada çalıştığına şahit olduk. Yolları genişletme çalışması tüm hızıyla devam edildiğine tanıklık yaptık. Posof,  yaz -kış – pandemi dinlemede sistemli bir şekilde kendi kendini yeniliyor. Posof’a bir ay sonra giden bir daha şaşkınlık yaşıyor. Zira Başkan Ulgar “Posof her şeyin en iyisine layık” diyerek gecesini gündüzüne katıyor. Özelikle yeni mahalle yaptığı Doğrular köyünün yol genişletme ve alt yapısına başlamış durumda.
MERYEM HANIMA ÇOK İŞ ÇIKMIŞ
Hal böyle olunca da tabiki EDEŞ’a ait elektrik direkleri doğal olarak yolların ortasında kaldığını gördük. Buna yüksek gerilim hatları da dahil. Ardahan EDAŞ Müdürü sayın Meryem Akpınar hanımefendinin bunca işin altında başarılı bir şekilde çıkacağına hiç şüphemiz yok elbette. Meryem hanım eskiden beri büyük bir özveriyle çalışan Ardahan’ımızın bir değeri, vatandaşın işini her zaman görmüş, örnek bir hemşerimizdir, bu yüzden en kısa zamanda o direkleri söküp tekrar yol kenarına dikeceğinden eminiz.
BAKIMLI BİR AVRUPA ŞEHRİ; POSOF
Posof Doğu Anadolu Bölgesi le Karadeniz Bölgesi arasına sıkışmış bir ilçemiz. Bunun için Posof ne doğuya ait, nede Karadeniz’e ait Posof kendine münhasır bir özeliğe sahip.
Şehir merkezinden geçerken, cadde ve sokakların bu kadar temiz ve bakımlı olmasına şaşırmamak elden değil. Belediye ekiplerinin disiplinli çalışması hemen göze çarpıyor. Sokağa çıkma yasağını fırsat bilen Başkan Ulgar, caddeleri tazyikli su ve deterjanla yıkıyor. Zaten Posof halkı da kültürlü ve okuryazar onaranı yüksek bir halk olduğu için belediye işçilerine pekte bir iş bırakmıyor.
GÖÇÜ TERSİNE ÇEVİREN BAŞKAN
Sayın Cahit Ulgar, ilklerin ve farkındalıkların başkanı. Posof tekstil fabrikası bu bağlamda çok anlam ifade ediyor. 300 kapasiteli fabrikanın kuruluş aşamasından, faaliyete geçmesine kadar her aşama onun sayesinde olmuş. Posof’da fabrika yok, iş yok diyen gençlere hiçbir bahane bırakmamış.
Cahit bey, yine göçün önüne geçmek ve göçü tersine çevirmek için yaşam tarzını değiştirmiş. Köydeki baba ocağını yeniden tüttürmüş. Ziraat bankasında çektiği krediyle 200 baş koyun almış. Mesai saatlerinin dışında köy işleriyle uğraşıyor. Yazın tarla süren, koyun güden bir belediye başkanına rasatlarsanız hiç şaşırmayın. Bu adam bunu halkına örnek olmak için yapıyor. Bu durum meyve sinide vermiş, çoğu köylerde göçün durduğuna ve dışarda gelip de yeni evler yapanların sayısında bir hayli fazla. Artık Posof göç vermiyor.
POSOFLU DEVLET DESTEKLERİNDEN FAYDALAMASINI BİLMİŞ
Yüzde altmış beş hibe ile yapılmış yeni alabalık tesislerine , apart otellere, konaklama tesislerine ve kaz çiftliklerine rastlıyoruz. Girişimciler hayatından memnun.  Cahit başkanın desteklerini her zaman gördüklerini anlatan girişimciler, milletvekili Orhan Atalay ve Belediye Başkanı Ulgar’ın tesislerini ziyaret ettiklerini de belirtiyorlar. Ayrıca bu ziyaretlerin kendilerine moral sağladığını, bir sorunları olduğunda kendilerine iletme fırsatı bulabildikleri için bir de teşekkür ediyorlar.


08:11, 08.12.2020


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500