Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » BAYRAMOĞLU KÖYÜ MUHTARI ARSLAN, “BU SU GÜRCİSTAN’A DEĞİL BİZE LAZIM”

BAYRAMOĞLU KÖYÜ MUHTARI ARSLAN, “BU SU GÜRCİSTAN’A DEĞİL BİZE LAZIM”

 Fotoğraf

BAYRAMOĞLU KÖYÜ MUHTARI ARSLAN, “BU SU GÜRCİSTAN’A DEĞİL BİZE LAZIM”
MEMET AVŞAR-ARDAHAN
Ardahan’a bağlı Bayramoğlu köyü (Kora) Kısır Dağından komşu  köylerin sınırlarından köylerine gelen suyun üstü açık olduğu için bir çok hastalığa davetiye çıkarttığına inanıyorlar. Bu yüzden köylüler bu suyu borularla evlerine taşımak istiyorlar ancak civar köyler suyun kendilerine yetmediğini iddia ederek buna karşı. Bayramoğlu (Kora) köylüleri ise “bu su kendi halinde kura nehrine karışarak Gürcistan’a gidiyor biz değil yabancı ülkeler faydalanıyor. Oysa hayvanlarımız susuz kalıyor, yaz kış mağduruz bu suya köyümüzün ihtiyacı var” diye konuştular.
Kışın su donduğu için hayvanlarının susuz kaldığını anlatan Muhtar Aydemir Arslan ise, " Kışın suyumuz donuyor. hayvanlar susuz kalıyor. yazın ise evler yaylaya gittiğinde hayvanlarımız yine susuz kalıyor. biz bu suyun bir düzen içinde borularla taşınmasından yanayız, hem bizim içme suyumuz hem  de havanlarımızın su derdi çözülmüş olacak. Bu su çok fazla hata  kalan kısmı Gürcistan'a akıyor. Bir birimizden esirgediğimiz suyun Gürcistan'a geçmesine ses çıkartmıyoruz.
Komşu köylerimizden ricam onlarca su kaynağı var kısır dağında bir gözesi bize düşmezmi?  Komşu komşunun külüne muhtaç değil mi? lütfen bize zorluk çıkartmayın, rica ediyorum, bir gözenin suyunu borularla köyümüze çekmek istiyoruz, zaten o su bizim köye doğal yolarla geliyor ama bu şekilde faydalanamıyoruz. bunu düzenli şekilde çekmemiz lazım. Bu konuda sayın Valimizden de destek bekliyoruz, hayvanlarımız yaz, kış susuzluktan hastalıktan kırılıyor."
RÖPORTAJ; MUHTAR AYDEMİR ARSLAN


07:58, 08.12.2020


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500