Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Posof Belediye Başkanın girişimcilik ruhu kötü gidişata ‘dur ‘dedi

Posof Belediye Başkanın girişimcilik ruhu kötü gidişata ‘dur ‘dedi

 Fotoğraf

Posof Belediye Başkanın girişimcilik ruhu kötü gidişata ‘dur ‘dedi
Mehmet Avşar/ sabah
Ardahan ‘ın Posof ilçesi son elli yıldır dışarıya en çok göç veren bir yerleşim yeri. Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, bu durumun önüne geçmek için ziraat bankasından aldığı çiftçi kredisiyle 200 baş koyun alıp köylü vatandaşlara örnek olmayı amaçladı.
Ulgar, mesai saatlerinin dışında şehir merkezine 14 km. Uzağındaki köyünde çiftçilik ve hayvancılık yaparak vatandaşların da taktirini topluyor.
İki dönemdir Ak Partiden belediye başkanı seçilen Ulgar,” Bizim atalarımız öküz arabalarıyla Kars’a, Erzurum ‘a patates taşıyordular. Evlerimizin altında iki adet mahzen bulunurdu, birine evin ihtiyacı kadar patates konulurdu, diğerine ise satmak için konulurdu. Bu topraklar zengin topraklar, sen bir ekersin toprak sana bin verir. Çok çeşitli ürünler yetişiyor bizde. Fasulye den, patatese, elmadan, cevize her türlü mahsül yetişiyor. Bakınız dalarda elmalar, armutlar toplanmamış çürümeye terk edilmiş. Genç nüfus durmuyor, yaşlılarda yapamıyor. “

DEVLET DESTEKLİ KREDİ İLE 200 BAŞ KOYUN ALDI
Ziraat bankasında 5 yıl ertelemeli krediden faydalanarak 200 baş koyun alıp köye yerleştiğini belirten Ulgar,” Gençleri köylerde tutamıyoruz, kaçıp gidiyorlar, öyleki köylerde yaşayan gençlere kız vermiyorlar. İlla İnegöl, Bursa ve İstanbul’da tercih ediyorlar.
Sözle kimseyi ikna edemedik,  ancak yaşam tarzımızı değiştirdiğimiz zaman insanlar bak başkan söylediklerinde samimiymiş. ‘Koskoca belediye başkanı dağlarda çobanlık yapıyor. Demeki bu işi yapmak ayıp değil. Çobanlık peygamber mesleğidir’ diyebiliyorlar. “

Başkan Ulgar, son olarak yaptığı işlerin meyvelerini aldığını, son bir kaç yıldır göçün tamam durduğunu ve geriye dönüşlerin başladığını ifade etti.
Ulgar,” İnsanlara asıl hazinenin ata dede ocağında olduğunu gösterdik. Bir çoğu ikna oldu. Allaha şükür artık gençlerimiz dışarılara gitmiyor. Çiftine çubuğuna sarılmış durumdalar. Posof’umuzun ileri gelenleride inşallah bundan sonra bizim bu kampanyamıza katkı sunarlar. Bizde kanayan yaramız olan göçün üstesinde geliriz. “ şeklinde konuştu.


07:46, 08.12.2020


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500