Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ŞAR KÖYÜ (MURKA) MUHTARI AKTÜRK’TEN GURBETE YAŞAYAN KÖYLÜLERİNE ‘GERİ DÖNÜN ÇAĞRISI’

ŞAR KÖYÜ (MURKA) MUHTARI AKTÜRK’TEN GURBETE YAŞAYAN KÖYLÜLERİNE ‘GERİ DÖNÜN ÇAĞRISI’

 Fotoğraf

BİNBAŞAR KÖYÜ (MURKA) MUHTARI AKTÜRK’TEN GURBETE YAŞAYAN KÖYLÜLERİNE ‘GERİ DÖNÜN ÇAĞRISI’
MEMET AVŞAR-ARDAHAN/ SABAH
Ardahan merkeze bağlı Binbaşar (Murka) Köyü Muhtarı Zeki Aktürk, eski zamanlara göre durumlarının çok çok iyiye doğru gittiğini, eski  yerli ırk hayvanlarının yerini simental, hoştayn  gibi yüksek verime sahip cins hayvanlar aldıklarını bundan dolayı da yaşam standartların çok iyi noktada olduğunu belirti.
Aktürk, “Pandemiden dolayı biraz sarsıldık ancak köylü olarak çok iyi durumdayız. Gençlerimiz işsiz kaldı ama Allaha şükür tarlamız, tapanımız var orada çalışlar. İstanbul gibi büyük şehirlerde yaşayan komşularımızın baba ocağını yeniden tüttürmesini istiyorum. Gelsinler eskide olduğu gibi tarlalarını ekip biçsinler, bende köy muhtarı olarak onlara yardımcı olacağım.”
Muhtar Aktürk bir de öz eleştiri yaptı. Aktürk,”Bizdende hatta var biz tembeliğe alışmışız, eskide hiç yem bitkisi almazdık, hepsi bağımızda yetişiyor, hemde zor şartlarda öküz kuvvetiyel yapıyorduk. Şimdi kapılarımızda son model traktörler duruyor ancak ekip – biçen yok. Samanı bile dışarda alıyoruz. Herkesin  bir an önce bu yanlışta dönmesi lazım.” dedi.


17:45, 02.12.2020


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500