Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » HAYATI ZÜMRÜDÜANKA KUŞU GİBİ OLAN SEVİM KÖSELİÖREN; GLECEKTEKİ ARDAHAN BELEDİYE BAŞKANI

HAYATI ZÜMRÜDÜANKA KUŞU GİBİ OLAN SEVİM KÖSELİÖREN; GLECEKTEKİ ARDAHAN BELEDİYE BAŞKANI

 Fotoğraf

Bazen arkadaşlar bana soruyor, “sürekli ismini iyi ve güzel konularla andığınız, mesela kah çaresiz göçmenlere kendi imkanlarıyla karınlarını doyururken, kah lösemili bir çocuğun iyileşmesi için kampanyalara öncülük yaparken duyduğumuz bu Sevim Köseliören kimdir?”diye;

Dünyada başarı hikayeleri ilhamın da ta kendisidir! Biz  bazen bir şeylerin değişmesi için ne kadar bir beklenti içerisinde olsak da bir toplum ve birey olarak ta  hazır hissetsek de ilk adımı atmak için bir kıvılcım arıyoruz. İşte o kıvılcımın adıdır Sevim Köseliören.

Gerçeği yansıtan başarı hikayeleriyle hayatına yön veren başarılı siyaset ve iş kadını Sevim Köseliörenin başarılarla dolu hikayesini bir gün İstanbul Boğaziçi’nin o meşhur sahil Caferlerin birinde tanıştığım bir iş insanında duyacağımı hiç tahmin edememiştim.

Hayat tesadüflerle dolu, Ankara’da gelen dostlarım beni boğazda bir kafede sohbete davet ettiler. Beykoz – Polonez köyde ’ki cam sanat atölyesi haberini bitirir bitirmez gittim.
Orada Dr. Yavuz Köseliören hocamızla tanıştım. Köseliören soyadını duyduğumda  yıllardır kendisine karşı saygı duyduğum siyasetçi ve iş kadınlarımızdan Sevim Köseliören aklıma  geldi.

Sorduğumda hocamız, “Evet kendisi yeğenim olur, çok sevdiğim, gurur duyduğum yeğenlerimden biridir.’ Diyerek sözlerine devam etti; Sevim hanımın hayat serüvenini çocukluğundan bu güne kadar en iyi bilen, aileden birinde duymak başka bir şey tabii ki. Bu başarı hikayesi yolun başındaki bir çok iş kadınımıza ilham olacak şekilde.

Kazmayı derinlere vurdukça anlıyoruz ki, Ardahan’da pek çoğumuzun farkına varmadığı, yılardır sadece kum almak için kapısına gittiğimiz kişinin aslında Ardahan için bir değer olduğunun farkına varmamışız. Ardahan il olduktan sonra belediye başkanları için  serzenişlerin nasıl beyhude olduğunu ve  Sevim Köseliöreni Belediye başkan adayı olarak düşünmemenin nasıl bir eksiklik olduğunu anladım.

Böyle insanların varlığı olumlu etkiler yaratıyor. İnsanlar bir ya da birden çok başarı hikayesinden aldığı ilhamla kendi yolunu çiziyor. rol model ediniyor ve bu şekilde motive oluyor. Kendi fırsatını yaratıyor. imkansızlıkların içinden sıyrılan ve küllerinden yeniden doğmayı başaran, bitme noktasına gelen bir şirketi elinde tutup ayağa kaldıran Sevim Köseliören’nin hayatı bize nasıl bir belediye başkanı profili çizeceği konusunda da ip ucu veriyor. Ardahan için  doğru aday olduğunu şimdiden gönül rahatlığı içinde söylüyorum. Aday gösterileceğine de eminim. Memet Doğu AVŞAR


03:59, 16.10.2020


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500