Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ERZİNCAN ‘DAN ARDAHAN’A BİR BAŞARI HİKAYESİ

ERZİNCAN ‘DAN ARDAHAN’A BİR BAŞARI HİKAYESİ

 Fotoğraf

ERZİNCAN ‘DAN ARDAHAN’A BİR BAŞARI HİKAYESİ

Memleketti Erzincan’dan 1990’larda çıktı. Özcan Alptekin namı diğer Özo. O yıllarda Ardahanlılar batı ilerine yoğun bir göç halindeyken o Ardahan’ı seçmişti.

Ardahan Kongre Caddesinde küçük bir lokanta ile işe başladı. Sonrasında Posof ilçesinde bir süre işletmecilik yaptı. Tekrar Ardahan’da sanayi sitesinde Özo Mermer atölyesini kurdu. Yapmadığı mezar, girmediği mutfak kalmadı. Zira sanatını hakkıyla yapıyor, insanlarda taktir topluyordu.

Tam bu arada oğlu Burak Alptekin ‘boynuz kulağı geçer ‘misali işleri babasından devr alıp dahada ötelere götürdü.

İnşaat sektöründe bir numara oldu. 30 dan fazla daire yapıp sattı. Bu Ardahan ekonomisi için büyük bir rakam sayılıyordu.

Burak Alptekin ‘nin Kongre caddesinde, valilik karşısında, açtığı ‘Tavada Tavuk ‘ Cafe Resturant pandeminin zirve yaptığı sıralarda, kimsenin yatırım yapmaya cesaret edemediği bu sıkıntılı günlerde açıldı. Onlarca insana iş kapısı oldu. Yılardır faaliyete olan işletmeleri geride bıraktı. Açılalı bir iki ay olmasına rağmen dolup taşıyordu.

Zengin menü çeşidi ve çalışanların güller yüzlü hizmeti cafeye farklı bir konsept katı. Emsallerindeki farkı gün geçtikçe belirgin hale geliyor.

Girdiği her işi başarıyla götüren Özo ve oğlu Burak çoğu Ardahanlının kaçmak için fırsat kolladığı yerde, onlar tüm birikimlerini Ardahan’a yatırım yaparak Ardahan’a minnettarlığını sunmaya devam ediyorlar. Mehmet Avşar


20:46, 16.08.2020


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500