Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » İSİAYAD GENEL BAŞKANI CEMAL ÇOBAN ;‘’HEDFİMİZ 2023’’

İSİAYAD GENEL BAŞKANI CEMAL ÇOBAN ;‘’HEDFİMİZ 2023’’

 Fotoğraf

İSİAYAD Genel Başkanın Cemal Çoban, sivil topum örgütü olarak milli kalkınma hamlesi başlattıklarını  ve Dünyada söz sahibi olmak için hedeflerinde 2023 yılı olduğunu  o gün geldiğinde  ‘Anadolu Kaplanları ‘ olarak nitelendirdiği iş adamlarının şahlanış yılı olacağını belirti.

İSİYAD (İstanbul Sanayici ve Yatırımcı İşadamları Derneği)  Başkanı Çoban, diğer STK’larda farklı olduklarını Yönetim Kurulu üyeleri olarak hiçbir maaş alamadıklarını, aksine Yönetim Kurulunda yönetici pozisyonunda olanların her ay aidat ödediğini ve çalışan 12 kişinin maaşının da böyle ödendiğini belirti.

ÇERKEZKÖY SANAYİ SİTESİ
Kasım  ayında  temeli devlet erkanının katılımıyla gerçekleştirilecek olan Çerkezköy Organize Sanayi Sitesinde 12 bin kişinin istihdam edilmesi bekleniliyor. 2021 yılında hak sahiplerine teslim edilmesi beklenilen, toplamda 3 milyar 755 milyon liraya mal olacak olan, 650 bin dönüm  üzerinde kurulu, 195  mt. Kapalı alana sahip Çerkezköy Organize Sanayi Sitesi İSİAYAD’ın en önemli devasa projesi olduğunu anlatan Başkan Çoban sözlerini şöyle sürdürdü;

Çoban, ‘’Derneğimizi  2012 yılında 7 arkadaşlarımızla birlikte  kurduk. Derneğimizin amacı, ekonomisiyle güçlü bir Türkiye hayalini gerçekleştirmek için dış pazarlara açılmak, üyelerimizle diğer ülkelerdeki iş adamlarını bir araya getirip dış ticaretimizi  geliştirmek, ülkemize döviz  kazandırmaktır. İlk kurulduğumuzda üyelerimizi Kosgeb’de faydalandırdık. Şu anda bulunduğumuz bu çarşıda KOSGEB’de  faydalandırmadığımız üyemiz yoktur. Buradaki çoğu esnafımız  dükkanlarını KOSGEM yardımıyla bizimde girişimlerimiz sonucunda kurmuştur.

2014’den sonra ise MÜSİAD’I örnek alarak sanayicilerimizde el atık, sanayicilerimizi kaydettik Şhowroomlar açmalarına yardımcı olduk. 14 ülkede temsilciliklerimiz var üretici firmalarımızı yurt dışına mal satmaya yönlendirdik.

2021 yılında Allahlın izniyle organize sanayi sitemiz bitmiş olacak, 240 üyemiz yeni iş yerlerine kavuşacaklar. Bizim bu hamlemiz tüm üyelerimizi iş yeri sahibi yapana kadar sürecek. Önümüzde ki süreçte  hedefimiz, 81 ilimizde temsilcilik açmak olacaktır. Her ile üyelerimize buna benzer projeler sayesinde iş yerleri sahibi olmalarını sağlamak, o ilin ekonomik kalkınmasına katkı yapmaktır. Her sektörlerde faaliyet  gösteren üyelerimiz var. Örneğin Amasya’da elma yetiştiren üyelerimizde var, Kars ve Ardahan’da bal, kaşar üreten üyelerimizde var çok çeşitli işler yapan üyelerimizle birlikte ülke olarak top yekûn kalkınacağız. İthalat yerine ihracat bizim önceliğimiz olacak üyelerimize bu yönde yardımcı olacağız.’’ Şeklinde ifadelerde buluna Çoban, önüne gelen herkesi üye yapmadıklarını, öncelikle daha önce herhangi illegal bir oluşum içinde olmayan ve  temiz bir geçmişi olan vergi mükellefleriyle yola devam ettiklerini belirti .

Cemal Çoban; ‘’Bizim işimiz siyaset değil, o işi biz siyasetçilere bıraktık. Bizim işimiz, iş dünyasıyla alakalı biz üretmek, ticaret yapmak ve ülkemiz iş insanlarıyla birlikte nasıl daha güzel projelerle üyelerimizi ihya eder, ülkemizi kalkındırırız onun peşindeyiz.



FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ  BİZE GEÇİT VERMİYORDU

Kuruluşundan 2016 yılına kadar hain FETÖ terör örgütü mensuplarının kendilerine dışarıya açılmasına izin verilmediğini anlatan Başkan Cemal Çoban, sözlerine şöyle devam etti;

‘’15 Temmuz  2016 hain darbe kalkışmasından önce FETÖ terör örgütü mensupları özelikle Afrika’da üyelerimizin iş yapmasına izin vermiyordu. Biz buradayız, size izin vermeyiz diyorlardı. Kurmuş oldukları TUSKON gibi vakıf ve dernekler önümüzü kesiyordu. Tuskon’a üye olmayanların oralarda iş yapmak gibi bir şansları yoktu. Oradaki devlet başkanları da onları muhatap alıyorlardı, bizleri muhatap kabul etmiyorlardı. Bu örgütün dağılmasıyla birlikte  bizde rahat bir nefes aldık. Allah cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan razı olsun. Onun sayesinde şimdi dünyanın bütün ülkelerine her biri birbirinden çok değerli  iş adamı olan üyelerimiz iş yapıyorlar.

Şimdi ise Fetö’nün boşalttığı pazarı biz doldurduk. Fas’ta, Tunus’ta, Cezayir’de, Sudan’da ve diğer Afrika ülkelerinde biz varız. ’dedi. Tabi ki bütün bunları devletimizin desteğiyle yapıyoruz. Kredi Garanti Fonu ve KOSGEB destekli olarak iş insanlarımızı tek çatı altında topladık . Cumhurbaşkanımızın bu konudaki destekleri ve hassasiyetleri ise iş insanlarımıza güç ve kuvvet veriyor. Şu anda hiçbir sorunumuz yoktur. Bine yakın iş adamız şu anda pandemi salgınına rağmen işleri aksamadan devam ediyor. ’’

ÖZAL’IN EKONOMİ POLİTİKASI ÖNEMLİYDİ

Eski Başbakan ve Cumhurbaşkanlarından Turgut Özal zamanında  serbest piyasa alanında atılan adımlara da değinen Çoban, tarıma elverişli olmayan hazine arazilerin sanayicilere kazandırılmasının bu günkü Ak Parti hükümetinin politikalarıyla örtüştüğü belirterek şöyle konuştu;

‘’Organize Sanayi Sitelerinin temeli rahmet Özal zamanında atıldı, bu günkü hükümete devam ettiriyor. Bu çok önemli, rahmetli Erbakan’ın Çerkezköy’de kurduğu sanayi sitesinin yeri iş adamlarında tam not almıştır. Yeri ve konumu çok iyi hesaplanmış. Saygın bir sanayi sitesi. Özal, serbest piyasayı kurdu o günden sonra Türkiye’nin önü açıldı.’’ Sözlerini ekledi.
MEHMET AVŞAR


00:21, 25.06.2020


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500