Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » İŞKUR ÇALIŞANI GÜVENLİKÇİLER DEVAMLILIK İSTEDİLER

İŞKUR ÇALIŞANI GÜVENLİKÇİLER DEVAMLILIK İSTEDİLER

 Fotoğraf

İŞKUR ÇALIŞANI GÜVENLİKÇİLER DEVAMLILIK İSTEDİLER
MEMET AVŞAR
Ardahan’da İş kur üzerinde alımları  yapılan ve toplum Yararına Programı kapsamında devlet kurumlarında  görevlendirilen güvenlik görevlileri, iş hayatlarının devamlığı için tarihi Ardahan Kalesi önünde bir basın açıklaması yaptılar.
Görev sürelerinin sona ermesini istemeyen  Güvenlik Görevlileri sosyal mesafeyi de dikkate alarak Türk bayrağı ve pankartlar açtılar. Arkadaşları adına konuşan Gülşen Dede "
Bizler Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında İŞ-KUR tarafından devlet okullarında görevlendirilen özel güvenlik görevlileriyiz.
Her yıl Ekim başından Haziran sonuna kadar bu görevi layıkıyla yürütmeye çalışan yaklaşık 20 bin civarında arkadaşımızdan bir kaçıyız.
Bize verilen yetki ve sorumluluk çerçevesinde sabah öğrencileri karşılar, gün içinde tüm giriş ve çıkışları kontrol eder( buna servis araçları da dahil ), akşam okulun sağ salim eğitimi tamamlamasını bekler ve evlerimize iç huzuruyla gideriz. Bizlerin okullarda görev almaya başladığı tarihten öncesi ve bizlerin görev aldığı tarihten sonra bakıldığında okul ve çevresinde yaşanan sıkıntıların azalması ve öğrencilerimizin iç huzuruyla okula gelip gitmeleri ve velilerimizin okullara olan güven duygularının artması bu gerçeği ortaya koyacaktır.
Bizlere bu imkanı sunan Hükümetimizden talebimiz şudur ki: Eylül-Ekim aylarında görevlendirilen bizler, Haziran ayında işten çıkarılmaktayız. Çalıştığımız süre bir yıldan az olduğu ve işçi statüsünde olmadığımız için kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve işsizlik maaşı almamaktayız.
Ayrıca bir sonraki bir yıl çalıştırılma garantisi olmadığı gibi, iyice tanıdığımız, öğrenci ve çevresine hakim olduğumuz aynı okulda çalıştırılma garantimiz bulunmamaktadır.
Her biri bir aile geçindirmek zorunda olan bizler istiyoruz ki: Hükümetimiz daha önce hizmet alımı ile çalışırken “geçici işçi statüsünde” kadroya aldığı kardeşlerimiz gibi bizleri de kadroya alarak hem bizleri, hem de Allah’ izniyle bize umut bağlayan ailelerimizi sevindirsin.”


18:53, 16.05.2020


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500