Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » POSOF ADI LONDRA’DA KONUŞULUYOR

POSOF ADI LONDRA’DA KONUŞULUYOR

 Fotoğraf

POSOF ADI LONDRA’DA KONUŞULUYOR
Ardahan'ın istemediği fabrika Posof İlçesinde açılınca Posof ismi yurt dışında konuşulmaya başlandı.
Ardahan’ın Posof ilçesinde kurulan ve 350 kişilik kapasiteye sahip tekstil fabrikası sayesinde Posof ismi uluslararası arenaya taşındı.

Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar ve gurbete yaşayan Posof’luların dayanışması sonucunda oluşan güçlü lobi adeta imkansızı başarmış durumda.. 2 bin nüfuslu ilçede kurulan bu devasa tekstil fabrikası şu anda çalışmak isteyen hiç kimseyi kapısından  geri çevirmiyor. Posof halkı ise bu yatırımda çok memnun.

SINIRDAKİ GURUR KAYNAĞIMIZ
Fabrika işletmecisi Ömer Uçar gazetemize yaptığı açıklamada şunları kaydetti; Uçar, “ Benim önceliğim böyle bir yatırımı il merkezinde yapmaktı ancak Ardahan’da yeteri kadar ilgi ve destek bulamadık, Cahit başkan çok istekliydi, bize her imkanı seferber etti. Bu fabrika binasının böyle vücut bulması onun alın terinin bir sonucudur.  Ayrıca İhracata yönelik iş yapan fabrikamızın Gürcistan sınırında yapılaması ülkemiz içinde  bir gurur kaynağı olduğunu düşünüyorum. Ardahan gibi küçük illerde çalışma kapasitesi 300’ ün altında olan işletmelerin başarılı olma şansı yoktur. Zira düşük kapasiteli işletmelerin bu günkü pazar payı yok denecek kadar azdır. Hem yatırımcı, hem de alıcılar nezdinde bir cazibesi yoktur. Bu yüzden bizde yapa bileceğimizin en iyisini yaptık. Geçenlerde iş yaptığım dünyaca ünlü bir tekstil firması olan Zara, bizim Ardahan-Posof ‘da kurduğumuz fabrikayı Londra’da ki iş dünyasıyla paylaştıklarını ve çok olumlu tepkiler aldıklarını belirtiler. Zara yetkilileri bununla ilgili ilerde bir dizi proje geliştireceklerini ve Posof ismi Avrupa’nın her yerinde konuşulmaya başlanacağını söylediler. Bizi bu konuda taktir ediyorlar. “ şeklinde konuşan  iş adamı Uçar, bir kez daha Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar’ın destek ve katkılarından dolayı minnettarlığını ifade ederek teşekkür etti. 


Ardahan’ın Posof İlçesinde 350 kişiye işveren yeni açılan Posof tekstil fabrikası işsiz gençlere umut kapısı oldu.

Belediye Başkanı Cahit Ulgar’ın girişimleriyle bu yıl bahara merhaba diyen fabrika, hükümetin cazibe merkezleri projesi kapsamında yüzde yüz hibeyle yapılmış ve Posof halkına hizmet veriyor.
Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar şunları söyledi;
Ulgar, ‘’Biliyorsunuz Doğu Anadolu Bölgesinin  tamamı, Türkiye’nin bir kesimi  sanayileşmiş illere  doğru göçü adeta bir gelenek haline getirdiler. Bundan dolayı insanlar tarım bölgelerini terk ettiler. Bizde bu kötü gidişata  dur demek için hem tarımı hem de sanayiyi bir arada götürmek için bir çalışma başlattık.  Dışarıda yaşayan Posoflu hemşerilerimizle bir araya gelerek fikir alış verişi yaptık, bunun neticesinde ise bir fabrika  kurma fikrinde karar kıldık.
AMERİKA’YI YENİDEN KEŞFETMEDİK
Büyük bir iş başardıklarını ancak hiçbir şeyin imkansız olmadığını, yeter ki insanda azim ve kararlılık olsun diyen Başkan Ulgar sözlerine şöyle devam etti;
‘’Ben hayatım boyunca ticaret ile uğraşan biriyim. Bir yerin nasıl kalkınacağını tecrübelerimle bilen biri olarak aslında Amerika’yı yeniden keşf etmedik. Evet büyük bir iş başardık ama imkansızı değil, zira devletimiz cazibe merkezleri projesi kapsamında istidam garantili yüzde yüz hibe ile bu fabrikayı kurmamıza yardımcı oldu. Bizde istediği tek şey istihdam garantisi idi. Bizde bunu sağladık şu anda fabrikamız hemşerimiz  Ömer Uçar beyin işletmeciliğinde günlük yaklaşık 35.000-40.000 maske üretiyor.

Fabrikamız  Posof halkının hizmetindedir. İsteyen herkes gelip bu fabrikada çalışabilir. Amacımız işsizliği bitirmek,  göçü durdurmak ve hatta göçü tersine çevirmektir.  Bu Posof’ta bir ilk ama son olmayacak. Bundan sonra  da çok daha büyük işletmelerin açılacağına inanıyoruz.” dedi.
Belediye meclis üyesi ve fabrika müdürü Köksal Seyhan ise şunları kaydetti “Bu yeni yapılan tekstil fabrikasının personel müdürüyüm. İş kur’un açacağı 80 günlük kurs neticesinde sertifikasını alan vatandaşlarımızın bu fabrikada istihdam etmeye devam edeceğiz.  Münacatları şu anda alıyoruz. Şu anda 80 çalışanımız var. Bunu 350 ye tamamlayacağız. Bayramdan sonra tam kapasite ile çalışmaya devam edeceğiz.”
MEMET AVŞAR-SABAH
https://www.sabah.com.tr/ekonomi/2020/05/21/posofta-acilan-fabrikadan-istihdama-buyuk-katki-unlu-mazagazaya-urun-uretiyorlar?fbclid=iwar2ckdqu_adii7vgxs8darspvpay02-7yshsaexkcdwgqkjs1x7pdmfpmb8


10:23, 15.05.2020


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500