Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » IĞDIR ÜNİVERSİTESİ DESTAN YAZIYOR,; ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ NE YAPIYOR?

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ DESTAN YAZIYOR,; ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ NE YAPIYOR?

 Fotoğraf

Iğdır Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Mehmet Hakkı ALMA, göreve geldiği günden beri bilimsel çalışmalar alanıda adeta destan yazarken, aynı coğrafyayı ve aynı kaderi paylaşan Ardahan Üniversitesinde işler yolunda gitmediği alınan bilgiler arasında. Zira Ardahan Üniversitesi  Rektörü Mehmet Biber  göreve geldiği günden beri Ardahan'da ne gören var, nede duyan, şehre 10 km uzaklıktaki kampüste adeta kendini izole eden Biber, bu tavrından dolayı ve hiçbir akademik çalışmaya imza atmadığı için çok eleştiriliyor.

Iğdır Üniversitesi ise akademik çalışmalarıyla bölge üniversiteleri arasında adeta parlayan bir yıldız gibi gönüllere kazılırken, Ardahan Üniversitesinde ise başarısızlığın oluşturduğu sonuçlar nedeniyele bölümler bir bir kapanıyor.

Sabah gazetesinde  yer alan bir haberde Üniverstenin son çalışması özelikle arıcılık yapan vatandaşları sevindirdi.

işte o haber;

DAP Destekli Bal Verimini Artırma Projesi Başladı
Iğdır Üniversitesinin yürüttüğü ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen bal veriminin artırılması projesi başladı.

Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü ve Zootekni Bölümünün ortaklaşa yürüttüğü projede, Kafkas ve Belfast arı ırkları melezlenerek bal verimi yüksek bir arı ırkı üretilmesi hedefleniyor. Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Kraliçe Arı firması tarafından geliştirilecek yeni arı ırkı, firma tarafından korunaklı bölgelerde üretilecek.

Iğdır yöresindeki bal verimini artırmayı hedefleyen ve Türkiye genelindeki bal üretimini de değiştireceği düşünülen projede kovanlar temin edilirken, çalışmalar son hızıyla sürüyor. Projenin sorumlu yürütücülüğünü, Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hakkı Akdeniz yapıyor.
Rektör Alma'dan proje sahasına ziyaret
Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma da kovanların yerleştirildiği proje sahasını ziyaret ederek, proje yürütücülerinden bilgi aldı. Rektör Alma, bu önemli projenin gelişimini yakından takip ettiğini belirtti.


08:14, 13.05.2020

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500