Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Ardahan Sağlık-Sen’den zehir zemberek açıklama

Ardahan Sağlık-Sen’den zehir zemberek açıklama

 Fotoğraf


Ardahan Sağlık-Sen’den zehir zemberek açıklama

Ardahan Sağlık- Sen Başkanlığı yerel basında çıkan haberleri sert bir dille eleştirdi. Yerel basın,  Sağlık Müdürlüğünün başında bulunan  Erkan Özdemir gibi tecrübeli ve aynı zamanda uzman bir hocanın kısa zamanda Ardahan’da ki başarılarına gölge düşürecek haberlere yer vermesi halk tarafında da kabul görmezken, Ardahan Sağlık- Sen Başkanlığında da konuyla ilgili bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Son dönemde yerel basında yer alan aslı ve astarı olmayan haberlerle sağlık çalışanları üzerinde yapılan olumsuz ve haksız ithamlarla ilgili baskılar sağlık ve sosyal hizmet çalışanları (sağlık -sen ) olarak bizleri de üzmüştür.
ilimiz Ardahan devlet hastanesinde son dönemlerde meydana gelen ölüm vakalarının personel yetersizliği ve doktor eksikliği  olarak kamu oyu algısı oluşturulmasının gerçeği yansıtmadığı gibi astanemiz hekim sayısının yeterli olduğu tayın dönemlerindeki eksik branşlarda bakanlığımızca diğer illererden geçici görevlendirme
yapılarak       vatandaşlarımızın       magdur  olmaması sağlanmaktadır.
bugün illbarjyle hastanemiz 48 uzman doktor 22 pratisyen doktor ve 305 saglık çalışanıyla hizmet
vermektedir ilimiz Ardahan devlet hastanesi 150 Nitelikli yatağa sahip olup, 2.basamak sağlık kurumu olarak hizmet vermektedir. 2. basamak sağlık kurumunda verilen her türlü sağlık hizmeti hastanemizce eksiksiz olarak yerine getirilmekte olup. 2.basamak sağlık hizmetinin tedavi edemeyeceği hastalar ise 3, basamak ve dal hastanelerine sevkı sağlanmaktadır. sevk edilen hastalarda ılımız sevk komisyonunca değerlendirilip  tedavisinin ilimizde gerçekleşme durumuna göre sevk edilmektedir. hastanemiz tarafından gereksiz sevk yapılmamakta olup. sevk işlemi sadece sevk eden doktor inisiyatifi ile gerçekleşmemektedir. bu nedenle basında çıkan personel yetersizliği ve hastaların sevk edilmesi ile  ilgili haberler gerçeği yansıtmamakla birlikte kamu ouyunun yanlış bilgilendirilmesine sebep olmaktadır.
7,24 gece gündüz demeden her koşulda özveri ile görev yapan itim çalışanlarımızın bu tür asılsız haberler ile  moral ve motivasyonun bozulmasına müsaade etmeyeceğiz etmeyeceğimlzi belirterek sağlık sen olarak personelimizin her zaman yanında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla bildiririz.

Sağlık Sen İl Temsilciği
Serbülent Şentürk




23:30, 15.01.2020


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500