Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ARDAHAN ‘IN HİÇ BU KADAR GÜZEL REKLAMI YAPILMAMIŞTI

ARDAHAN ‘IN HİÇ BU KADAR GÜZEL REKLAMI YAPILMAMIŞTI

 Fotoğraf

ARDAHAN ‘IN HİÇ BU KADAR GÜZEL REKLAMI YAPILMAMIŞTI

Ben gazetecilik hayatımda hiç bir zaman yanlış insanı gazetedeki köşeme taşımadım. Hep doğru insanları yazdım. Hak edene hak ettiği değeri verme gayreti içinde oldum.

İşte bu güzel insanlardan biride Ardahan’ın sevilen simalarından Hayrettin Hanoğlu, hala yutup kanalımda Ardahan ‘a gelen bakanlara sorunlarımızı anlatan görüntüleri duruyor merak edenler bakabilir.

Evet Hanoğlu’yu keşfetmek ilk bana nasip olmuştu. Ancak elin oğluda keşfetti. Bu gün o reklam filmini izleyince, işte bu dedim, Ardahan ve Çıldır için tarihi fırsat dedim. Reklamını yaptığı firma elbetteki beni ilgilendirmez. Ancak ekranlarda Ardahan ve Çıldır isminin dillendirilmesi dünyada Ardahan adında güzide bir ilin varlığı keşfedilmiştir.

Bundan sonrası çorap söküğü gibi gelecek. Dünyanın dört bir yanında ve Türkiye ‘de insanlar Ardahan ‘ı görmeye gelecekler. İnanın hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Yılların sanatçılarına taş çıkartan Hayrettin Hanoğlu’un oynadığı bu reklam filmi literatüre altın harflerle yazdırılacak.

Bu Ardahan ‘ı dünyaya tanıtma reklamıdır. Bu gün gelişmiş olan bütün iler bu tür tanıtım reklamlarıyla start almışlar. Televizyon dizilerine bakın dolaylı olarak dikkat ederseniz bir ilin ismini sürekli telafuz ediyorlar. Kimisi Ordu’da çekilmiş, kimisi Hatay ‘da, kimisi Gaziantep ‘te senaryo buna göre yazılmış.

Ben üniversite de reklam ve tanıtım dersleri alan biri olarak bunu iyi bildiğim için söylüyorum. Reklam böyle yapılır, tanıtım böyle yapılır diyorum ve sayın Hayrettin Hanoğlu ‘yu kutluyorum.

Hem Ardahan Valisi, hemde Belediye Başkanı sayın Hanoğlu ‘a ödül vermeleri lazım. Zira Ardahan çok güzel tanıtılıyor. Bu hafife alınacak bir durum değildir.

Daha önce Doğu Güneşi Gazetesindeki sitemde yazmıştım Hanoğlu ‘yu ve Nazım ‘ın bu dizeleriyle tarif etmiştim. Bu gün yine diyorum;

Onlar topraktan öğrenip
kitapsız bilendir.
Hoca Nasreddin gibi ağlayan
Bayburtlu Zihni gibi gülendir.

Mehmet Doğu Avşar


20:45, 09.12.2019


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500