Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » HER ŞEY BİR HARF İÇİN

HER ŞEY BİR HARF İÇİN

 Fotoğraf

HER ŞEY BİR HARF İÇİN

Dünya Emperyalizmin tekerleğine çomak sokuyoruz. Ne kadar çok sokak çocuğunu topluma kazandırırsak o kadar çok sömürü düzenine darbe vurmuş oluruz.

Bu yüzden bir kaç güzel insan ile birlikte ‘ Sokak çocuklarını topluma kazandırma platformu’ nunu kurduk.

Silah baronlarının değirmenine su taşıyan cehalet işçilerinin sayılarını bu yolla azaltmayı düşünüyoruz. Unutulmamalıdır ki, Sokak çocuklarınının sayılarının artması demek, dünyayı yöneten ailerlerin hanelerine bir artı puanın eklenmesi demektir. Bu olgu dünyanın her yerinden bir biriyle ters orantılıdır. Bir yerde çok fakir varsa, mutlaka orada çok mutlu bir zengin azınlık vardır.

Evet amacımız suç oranı düşük, geçim sıkıntısı olmayan temiz toplumlar yaratmaktır. Balık vermekten ziyade, balık tutmasını öğreteceğiz. Ne kadar bilgi birikimimiz varsa onu çocuklarla paylaşacağız. Şurası bir gerçek ki okuma yazma oranının düşük olduğu coğrafyalarda sürekli bir itilmişlik, fakirlik ve savaş vardır. Bunun örnekleri hali hazırda ortada iken, bu durumu algılamak için süper zekaya da ihtiyacımız yoktur öyle.

Yüce dinimizin ilk emri ‘oku’ dur. “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum. “ diyen Hz. Ali binlerce yıl önce cehaletin ne kadar ilet birşey oluğuna işaret etmişler. Bu mesajları günümüze ileten kutsal kitabımızı da biz müslümanlardan başka her kes okudu, anladı. Ancak biz ne okuyabildik, nede anlayabildik. O yüzden de savaş ve göz yaşı İslam coğrafyasına kene gibi yapışırken Endülüs sayesinde Kuran ile tanışan Avrupa ilerledi. Bu yüzden cehalet bize, bilim, ilim ve irfan da başkasının oldu. Bilmem anlatabildim mi? Mehmet Avşar/ sabah


01:29, 29.11.2019


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500